Kadınlar eylem yaptı, erkekler cep telefonuna kaydetti

Ankara Kızılay’da bir grup, kadın cinayetlerini ve kadına şiddeti protesto etmek için bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar eylem yaptı, erkekler cep telefonuna kaydetti

Ankara Kızılay’da bir grup, kadın cinayetlerini ve kadına şiddeti protesto etmek için bir araya geldi. Türkiye’de yaşanan kadına yönelik şiddete karşı seslerini duyurmak isteyen grup, basın açıklamasından sonra davulla birlikte halay çekti. Bu sırada çevreden geçen erkek vatandaşların, kadınların yaptığı eylemi cep telefonlarına kaydetmesi dikkat çekti.

Ankara’da bir araya gelen Halkevci Kadınlar, Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerini protesto etmek için eylem yaptı. Yüksel Caddesi’nde toplanan grup daha sonra yürüyüşe geçti. ‘Kadına şiddete hayır’ şeklinde sloganlar atan grup, daha sonra Kızılay Güven Park’a gelerek burada bir basın açıklaması yaptı. Kadınlar, Türkiye’de yaşanan kadın ayrımcılığına ve kadına şiddete karşı yetkililerin gerekli önlemleri almalarını istedi. Daha sonra, yanlarında getirdikleri davul ile halay çekmeye başlayan grup, slogan atmaya devam etti.

Bu sırada, çevreden geçen vatandaşların, eylem yapan grubu cep telefonlarına kaydetmesi dikkat çekti. Grup, eylemlerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Yorumlar