Kadınlar başarı hikayelerini anlatacak

Samsun TSO koordinatörlüğünde faaliyet gösteren İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği, 'Bir Kadın Değişir, Dünya Değişir' etkinliğinde alanlarında başarılı olan yerli ve yabancı kadınlar, başarı öykülerini Sa.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar başarı hikayelerini anlatacak

Samsun TSO koordinatörlüğünde faaliyet gösteren İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği, 'Bir Kadın Değişir, Dünya Değişir' etkinliğinde alanlarında başarılı olan yerli ve yabancı kadınlar, başarı öykülerini Samsunlularla paylaşacak.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren İl Kadın Girişimciler Kurulu, her yıl olduğu gibi bu yılki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de alanlarında birçok başarıya imza atan yerli ve yabancı kadınları bir araya getiriyor. İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun 8 Mart Cumartesi günü saat 13.00’da Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde organize ettiği etkinlik iki oturum halinde düzenlenecek. İzgören Akademi Karadeniz Bölge Kurucu Ortağı Şehnaz Deleri’nin moderatörlüğünde yapılacak, 'Türkiye’den Başarı Hikayeleri' başlıklı ilk oturumda Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nı yürüten başarılı kadın bürokrat Yadigar Gökalp İlhan; 22 yıl Arçelik'te makine teknikeri olarak çalışıp emekli olduktan sonra kendi işini kuran ve 'Makinelerin Efendisi' olarak anılan 2005 yılı İstanbul Ticaret Sanayi Odası’nın Kadın Girişimci Ödülü sahibi HİDROTAM Makine Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşan Dalkılıç; okyanus ötesi seferlere çıktığı için 'Denizlerin Sinem Kaptanı' lakabı takılan Samsunlu Uzakyol Vardiya Zabiti Dilay Sinem Özyurt; Samsun’da bir marka olmuş Barones İç Giyim ortağı başarılı iş kadını Nilgün Sarı başarı öykülerini konuklarla paylaşacak. İlk oturumun ardından ise Türkiye’nin ultramaraton koşan ilk milli atleti, 'Cesaret Yalnızdır' isimli kitabın yazarı Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Bakiye Duran söyleşi yapacak.

OMÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen’in moderatörlüğünde gerçekleşecek, 'Dünya’da Kadın ve Girişimcilik' konulu ikinci oturumda ise Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehirlerinden gelen konuk kadınlar yer alacak. Bu oturumda Gana’nın Başkenti Akra’dan MaureenOdoi, Almanya’nın Kiel kentinden Derya de Lor ile Özlem Ünsal ve Rusya’nın Novorossiysk kentinden LarisaMotorina konuşmacı olarak yer alacaklar. CİHAN

Yorumlar