Kadına şiddete dikkat çekmek için dans ettiler

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için yapılan ve aynı anda bütün dünyada katılımın olduğu 'One Billing Rising (Bir Milyar Yükseliyor)' etkinliğe Beşiktaş'ta vatandaşlar da katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kadına şiddete dikkat çekmek için dans ettiler

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için yapılan ve aynı anda bütün dünyada katılımın olduğu 'One Billing Rising (Bir Milyar Yükseliyor)' etkinliğe Beşiktaş'ta vatandaşlar da katıldı. Etkinlikle katılımcılar aynı anda dans etti.

Beşiktaş, Barbaros Bulvarı'nda yapılan etkinlikle Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için bütün dünyayla birlikte aynı saatte dans edildi. 'Adalet' temasıyla yapılan etkinlik 'One Billion Rising (Bir Milyar Yükseliyor) adıyla düzenlendi. Saat 14.00 başlayan ve yaklaşık bir aydır Beşiktaş Belediyesinin desteğiyle hazırlıkları yapılan etkinliğe yaklaşık 500 kişi katıldı.

Etkinlikte konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, etkinlikten çok memnun kaldığını belirterek, "Sevgiyle dolu yüreklerinizi kutluyorum ve sizi yürekten alkışlıyorum. Tüm dünyada bugün herkes aynı anda 'Bir Milyar Yükseliyor' hele hele bu Beşiktaş'ta olunca bir farklı oluyor. Yaklaşık bir aydır Beşiktaş Belediyesi'nin girişinde tüm bu güzel kadınlar, oğulları eşlik eden erkeklerle beraber bu çalışmayı yapıyorlardı." şeklinde konuştu.

Şiddete dikkat çekmek için katılan vatandaşlardan Müjgan Erder, bu etkiliğe hiç bir görüşe bağlı olmadan katıldığını belirterek, "Görüşü, cinsiyeti, dini,dili ne olursa olsun kadına karşı şiddete karşı olduğumuzu belirtmek için geldik. Yani insana böyle pozitif bir duygu veriyor. Sanki bir şeyler yapabiliriz gibi geliyor." dedi. Erkek katılımcılardan İrkut Uluğtürk ise tüm dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de adalet için dans ettiklerini söyleyerek, "Kadına şiddete, baskıya, sömürüye hayır diyoruz. Bizi dünyaya getiren kadınlarımız onun için tüm erkekleri dans etmeye davet ediyoruz ve dansa katılmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Etkinlikte kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için katılımcılar bir de sağ bileklerine kırmızı kurdele taktı. Etkinlik katılımcıların dans gösterisinden sonra çekilen halay ve oynanan kasap havasından ile sona erdi.


CİHAN

Yorumlar