“Kadına şiddet gösterenlerin tedaviye ihtiyacı var”

Sivas Baro Başkanı Avukat Muharrem Eliş, kadına yönelik şiddetin herkesi üzdüğüne işaret ederek,"Sadece Türkiye’ye has bir durum değil, dünyanın genelinde bu tür rahatsızlık var.

Google Haberlere Abone ol
“Kadına şiddet gösterenlerin tedaviye ihtiyacı var”

Sivas Baro Başkanı Avukat Muharrem Eliş, kadına yönelik şiddetin herkesi üzdüğüne işaret ederek,"Sadece Türkiye’ye has bir durum değil, dünyanın genelinde bu tür rahatsızlık var. Kadına yönelik şiddete zaafı olan insanların sevgi ve acıma hislerini yitirdiklerinden dolayı tedaviye ihtiyacı olduğuna inanıyorum." şeklinde konuştu.

Sivas Barosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Kadına şiddete son” adlı seminer düzenledi.
Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerin açılışında konuşan Baro Başkanı Muharrem Eliş, Kadına yönelik şiddete zaafı olan insanların eksikliklerinin olduğuna inandığını aktardı.

Kadınlar Komisyonu'nun seminerle ilgili uzun bir hazırlık yürüttüğünü kaydeden Eliş, şöyle devam etti:

“Burada amacımız son yıllarda özellikle medyada gördüğümüz üzere kadına yönelik şiddet hepimizi üzüyor ve örseliyor. Sadece Türkiye’ye has bir durum değil, dünyanın genelinde bu tür rahatsızlık var. Kadına yönelik şiddete zaafı olan insanların eksikliklerinin olduğuna inanıyorum. Mesnevi’de Mevlana Kadını Allah’ın ruhu olarak tanımlamış ve ‘Kadınlar akıllı erkekleri mutlu ederler, çünkü onlarla iyi geçinirler, fakat cahil erkekler, kadınları mağlup ederler’ diye bir ifade kullanmış. Bu mağlubiyet şiddet, baskı ve kötü muameleyle orantılı bir tarif. Sevgi ve acıma hissi insani bir özellik olduğu için bu özelliğini yitiren insanların tedaviye ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bu faaliyetin hayırlara vesile olmasını diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar gününün de tüm kadınlarımız ve annelerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Sivas Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Zeynep Demir Coşman da, Kadınları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla böyle bir seminer düzenlediklerini söyleyerek, seminerde Kadın Hakları ve aile hakkında hukuksal bilgiler verileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Kadın Komisyonu üyeleri Avukat Emine Coşkun, avukat Serap Hergüner ve avukat Tuba Altuntaş tarafından seminerde şiddet türleri, şiddet mağdurlarının hakları, tedbir kararları, Türk hukuk sisteminde ve sosyal hayat içerisinde kadın hakları, boşanma davaları ve süreçleri, mahkeme kararlarının icrası, baronun ücretsiz avukat verdiği adli yardım bürosu çalışmaları gibi ana başlıklar altında katılımcılara bilgiler verildi. Seminerde, kadınların haklarını öğrenmesi, karşılaştıkları olumsuz durumlar karşısında neler yapmaları gerektiğini bilmelerinin önem arz ettiği vurgulandı.

Seminere baro üyeleri ile çok sayıda kadın sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
CİHAN

Yorumlar