Kadın teröristin bombayı patlatma anı VIDEO

Adana'da 2 sivilin öldüğü, 33 kişinin de yaralandığı terör saldırısını düzenleyen Dilber kod isimli kadın teröristin bombayı taksideyken uzaktan kumandayla patlatma anı kameraya yansıdı.

Google Haberlere Abone ol
Kadın teröristin bombayı patlatma anı VIDEO

Adana'daki terör saldırısının detayları yeni yeni ortaya çıkmaya başlarken, saldırıyı gerçekleştiren kadının taksideki görüntüleri ortaya çıktı. Taksiye bindikten sonra, olay yerin bıraktığı bombalı aracı uzaktan kumandayla patlatan kadın terörist, taksinin kamerasına takıldı.

Adana Valiliği personel otoparkında 24 Kasım 2016 tarihinde park halindeki bomba yüklü araç, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın makama gelmesine kısa bir süre kala Vali Demirtaş’ın makam girişine yaklaşık 10 metre mesafede patlatılmış, 2 sivil görevli şehit olmuş, 33 kişi ise yaralanmıştı. Olaydan 5 saat sonra, bu kez Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırmak isteyen bir kişi etkisiz hale getirilmiş, araçta 3 banyo sobası içine konulmuş 150 kilo fabrikasyon bomba ele geçirilerek etkisiz hale getirilmişti.
Olayı, bölücü terör örgütü PKK üstlenmişti. Patlamanın ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana Cumhuriyet Savcılığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ekipleri teröristlerin yakalanması ve belirlenmesi için çalışma başlattı.

Polis yaptığı çalışmada, bölücü terör örgütü PKK'nın Akdeniz Metropol Kuvvetler Sorumlusu "halo dayı" kod isimli Eyüp Çelik'in patlamayı planladığı ve keşif yaptığını, Dilber kod isimli bir teröristin bomba yüklü araçla gelerek valilik personel otoparkına park edip daha sonra taksiye binerek bombayı patlattığını belirledi. Kadın terörist bombayı koyduktan sonra valiliğin milli eğitim müdürlüğü çıkışından çıkıp taksiye binip giderken taksi içinde elindeki düzeneği basıp bombayı patlatıyor. Bu anda patlamanın etkisiyle kendisi de korkup taksi içinde yan tarafı doğru hareket ediyor. Bu anlarda saniye saniye görüntülendi. Kadın daha sonra ise kadın doğum hastanesine gidip burada kendisini bekleyen Mehmet Emin V.ile buluşarak Gülbahçesi Mahallesi'ne gidip burada da Eyüp Ç. ile buluştuktan sonra Mardin'e daha sonrada Türkiye'den çıktığı belirlendi.

Yorumlar