Kadın Sorunlarında İyi Uygulamalar Projesi başladı

Nevşehir’de kadınların hemen hemen her alandaki sorunlarına yönelik Avrupa Birliği projeleri hazırlayan ve bu yöndeki çalışmalarını sürdüren Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, son olarak Kadın Sorunlarında İyi Uygulamalar projesini...

Google Haberlere Abone ol
Kadın Sorunlarında İyi Uygulamalar Projesi başladı

Nevşehir’de kadınların hemen hemen her alandaki sorunlarına yönelik Avrupa Birliği projeleri hazırlayan ve bu yöndeki çalışmalarını sürdüren Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, son olarak Kadın Sorunlarında İyi Uygulamalar projesini başlattı.

Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği’nin yaparak Avrupa Birliği projeleri kapsamında hibe almaya hak kazanan projede, Türkiye, İtalya ve Slovenya’da bulunan kadın sorunlarıyla ilgili üniversite, belediye ve sivil toplum kuruluşları da proje ortakları oldu. Proje kapsamında Slovenya’nın Cooper Üniversitesi ve Gorizia Belediyesi ile İtalyan Alfa sivil toplum kuruluşu üyesi 9 kişilik heyet Nevşehir’e gelerek, Nevşehir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek ve Proje Koordinatörü Ayşegül Boysal’la birlikte çalışmalara başladı. Projede yer alan heyet üyeleri ilk olarak Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi. Burada konuşan Nevşehir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, Nevşehir Belediyesi, Kırşehir Belediyesi, Karadeniz Ereğli Belediyesi, Zonguldak Belediyesi, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi, Slovakya’nın Gorizia Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve İtalyan Alfa isimli sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla Kadın Sığınma Evleri İyi Örnekler projesini başlattıklarını söyledi. Proje kapsamında 9 kişiden oluşan İtalyan ve Sloven heyetin, 3 gün için Nevşehir’e geldiğini kaydeden Demirbilek “ özellikle Alfa’nin İtalya ve Fransa’da şubeleri olan büyük bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade etti.

Projenin Türkiye, Slovenya ve İtalya olmak üzere 3 ülkede yürütüleceğini anlatan Demirbilek, proje kapsamında ülkelerde uygulanan iyi örneklerin paylaşılarak uygulanmasına çalışacaklarını söyledi. Nevşehir Kadın Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Ayşegül Boysal ise, İtalya, Slovenya ve Türkiye’de bulunan Kadın Sığınma Evleri, kadına karşı şiddet konusunda alınan önlemler, bu alanlarda yapılan güzel çalışmaların 21 ay sürecek proje kapsamında paydaşlarla paylaşılacağını söyledi. Proje kapsamında çalıştaylar düzenleyeceklerini, üye ülkelere yapılacakları gezilerde kadınla ilgili birimlerle, bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret edileceklerini anlatan Boysal, gittikleri yerlerde olan iyi örneklerin alınarak rapor halinde ülkelerin ilgili birimlerine ulaştırılacağını ve uygulanması için çalışmaları takip edileceklerini belirtti.

Kadın sorunları üzerine çalışan STK’ların güçlendirilmesi, çalışmalarının etkin hale gelmesi için gerekenlerinde proje kapsamında değerlendirileceğini belirten Boysal “ Proje ortaklarımız arasında üniversiteler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumlarından ilgili birimlerde yer alıyor. Projede 9’u İtalya ve Slovenya’dan gelen misafirlerimiz olmak üzere 20 kişilik bir ekip yer alıyor. Projeyi Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği olarak hazırladık. Projenin yürütücülüğünü üstlenmiş bulunuyoruz. İtalya ve Slovenya’ya gideceğiz ama projenin ana merkezi Nevşehir olacak. Projede yapılacak toplantı ve çalıştaylarda ülkelerde yapılan projeler anlatılacak, uygulanabilir olanlar seçilerek üye ülkelerde yapılması sağlanmaya çalışılacak." diye konuştu.

Vali Mehmet Ceylan ise üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa yürütmüş olduğu projenin çok önemli olduğunu söyledi.

Ceylan, konukların 3 günlük süre içerisinde dünyaca ünlü kültür, doğa, manzara turizmi merkezlerinden olan Kapadokya Bölgesini de gezerek güzellikleri göreceklerine de inandığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar