Kadın milletvekillerinden ortak açıklama: Lütfen küfür etmeyin

TBMM’deki kadın milletvekilleri ortak bir basın açıklaması yaparak, Meclis’teki küfürlü konuşmaya artık son verilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Kadın milletvekillerinden ortak açıklama: Lütfen küfür etmeyin

TBMM’deki kadın milletvekilleri ortak bir basın açıklaması yaparak, Meclis’teki küfürlü konuşmaya artık son verilmesini istedi. Açıklamada, "Lütfen kaba kuvvet kullanmayın, lütfen küfür etmeyin, küfürlerinizde kadınları kullanmayın." ifadeleri yer aldı.

TBMM’de küfürleşmeye tepki göstermek amacıyla bütün kadın milletvekillerinin bir araya gelerek basın toplantısı yapması bekleniyordu. Ancak toplantı bilinmeyen bir sebepten ötürü iptal edildi. Bunun üzerine ortak bir yazılı açıklama yapan kadın milletvekilleri Meclis’teki kavga ve küfürleşmeye tepki gösterdi. Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bizler 24. dönem kadın milletvekilleriyiz, her birimiz farklı partilere mensubuz ama bugün birlikte ortak bir akılda buluştuk. Her birimiz gerek bireysel olarak gerek partilerimizin ilkeleri doğrultusunda şiddeti ve özellikle kadına yönelik şiddeti kınadığımızı çoğu kez çeşitli yöntemlerle dile getirdik. Bu kez TBMM içinde ve Genel Kurul’da siyaset adına yapılan nezaket dışı her hakareti, her küfrü reddediyoruz. Çok çirkin bulduğumuzu ifade ediyoruz. Bir kadın ve milletin vekilleri olarak rica ediyoruz; lütfen kaba kuvvet kullanmayınız, lütfen küfür etmeyin, küfürlerinizde kadınları kullanmayın."
CİHAN

Yorumlar