Kadın jandarmalardan Boğaziçi Köprüsü’nde nefes kesen gösteri

Jandarma Genel Komutanlığı’nın 175. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Boğaziçi Köprüsü’nde kadın jandarmalar bir gösteri düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Kadın jandarmalardan Boğaziçi Köprüsü’nde nefes kesen gösteri

Jandarma Genel Komutanlığı’nın 175. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Boğaziçi Köprüsü’nde kadın jandarmalar bir gösteri düzenledi. 65 metre yükseklikteki Boğaziçi Köprüsü’nden iple inen komandolar, izleyenleri büyüledi.

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı bünyesindeki dağcılık timlerinden 4’ü kadın 16 jandarma personeli Boğaziçi Köprüsü’nde gösteri yaptı. Köprüye Türk bayrağı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle günün önemini belirten pankart asan askerler, ikişer ikişer sarkıtılan halatlar yardımıyla köprüden aşağı indi. Komandolar 6-7 dakika içerisinde denizde kendilerini bekleyen botlara bindi. Jandarmaları çok sayıda basın mensubu karadan ve denizden takip etti. Kıyıya çıkan kadın jandarmalar, üstleri tarafından karanfillerle karşılandı. Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan kadın jandarmalar, köprüden indikleri sırada zorlanmadıklarını söyledi.

Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını ifade eden Jandarma Kıdemli Üst Çavuş Hatice Özbey, “Cumhuriyetle kazanılmış, birçok alanda kendini gösteren kadınların bu özel gününü kutluyorum. Alanında uzman komutanlar tarafından eğitim aldığımız için herhangi bir korku ve zorluk yaşamadım. Bayrağımızı gördükçe çok mutlu oldum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar