Kadın jandarmadan huzurevi sakinlerini sevindiren ziyaret

Yaşlılar Haftası nedeniyle kadın jandarma astsubaylar, Darülaceze sakinlerini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Kadın jandarmadan huzurevi sakinlerini sevindiren ziyaret

Yaşlılar Haftası nedeniyle kadın jandarma astsubaylar, Darülaceze sakinlerini ziyaret etti. Huzurevi sakinlerine çiçek vererek ellerini öpen astsubaylar, hal hatır sorup dertlerini dinledi. Darulaceze Başkanı Nevzat Bayhan, bu tür ziyaretlerin binlerce kutu ilacın sağlayamadığı şifayı verdiğini söyledi.

Jandarma teşkilatının 175. Yılı kutlamaları kapsamında, İstanbul Jandarma Komutanlığı'ndan görevli bir grup kadın jandarma Darülaceze sakinlerini ziyaret etti. Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, huzur evi sakilerinin ziyaretlerden çok mutlu olduklarını ifade etti. Bayhan, “Binlerce kutu ilacın sağlayamayacağı şifayı, buraya gelip onları ziyaret eden, yürekleri açan insanlardan alıyorlar. Özellikle bugün askerlerin burada olması onlara çok daha derin duygular yaşattı. Her zaman asker millet el ele deriz. Onları burada kendi yanlarında görmeleri, ellerini öpmeleri kendilerine verdiği değerin ne kadar yüksek olduğunu hatırlatıyor. Kilisesiyle, camisiyle, havrasıyla 119 senedir bu birlikte yaşamanın toplum katmanları içerisindeki askeriyle siviliyle bir arada yaşanmışlığın bayramını yaşıyorlar.” diye konuştu.

İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mesut Cihaner, “Yaşlılar haftası ve jandarma teşkilatının 175. Yılı kutlamaları çerçevesinde büyüklerimizi ziyaret ettik. Türk kültürünün tezahürü olan güzide kurumumuzda büyüklerimizin ellerini öptük.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1 yıldır huzurevinde kalan Hacer Yalçın, jandarma astsubayların ziyareti sırasında kendi hikayesini anlattı. Yıllarca Topkapı – Aksaray hattında dolmuş ve taksi şoförlüğü yaptığını ifade eden Yalçın, “Haziran’da buraya geldim. Ölene kadar da buradayım. Alan da yok çağıran da yok. Böyle oturuyorum burada. İnsanın evi gibi olur mu? Hafta da bir gelip yarım saat oturup gidiyorlar. Ölene kadar bu böyle gidecek.” diyerek, duygulu anlar yaşadı.

İlkokula başladığında Mustafa Kemal Atatürk’ü gördüğünü ifade eden Nazmiye Öztürk, askerlerin kendilerini ziyaret etmesinden memnun kaldıklarını söyledi. Albay Cihaner’e başını dayayarak konuşan Öztürk, şöyle devam etti: “Yanında durmaktan keyif alıyorum. Sanki Türkiye’yi bağışladılar bize. Trabzonluyum. Askerleri çok seviyorum. Atatürk'ü Trabzon’da görmüştüm.”

CİHAN

Yorumlar