Kadın istihdamına büyük destek geliyor

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanarak insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunulan ‘Gaziantep, Adıyaman, Kilis (TRC1) Bölgesi'nde Kadın İstihdamının Güçlendirilmesi’ adlı op.

Google Haberlere Abone ol
Kadın istihdamına büyük destek geliyor

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanarak insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunulan ‘Gaziantep, Adıyaman, Kilis (TRC1) Bölgesi'nde Kadın İstihdamının Güçlendirilmesi’ adlı operasyon teklifi kabul edildi. Toplam bütçesi 6,1 milyon Euro olan operasyon teklifi kapsamında 5,1 milyon Euro tutarında hibe programı uygulanması öngörülüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, “Kadınların temel eğitim ile mesleki ve teknik eğitimlerle niteliklerinin artırılarak istihdam edilebilirliğinin artırılması, kadın girişimciliği konusunda farkındalığın artırılması ve desteklerin sağlanması yoluyla kadın istihdamının artırılması, kariyer olanakları, iş fırsatları hakkında kadınlara danışmanlık hizmetlerinin sağlanması operasyon teklifi kapsamında olacak.” dedi.

24 ay sürecek olan operasyon kapsamında koordinasyon, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacak. Ayrıca, İpekyolu Kalkınma Ajansı aynı teklif çağrısı kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda hazırlanan ve kısa listeye kalarak hibe almaya hak kazanan 2,1 milyon Euro bütçeli ‘Dezavantajlı Grupların İşgücü Piyasasına Entegrasyonu’ operasyonu teklifinde ortak olarak yer aldı. CİHAN

Yorumlar