Kadın grubu, Çankaya Köşk önünde eylem yaptı

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) üyesi bir grup kadın, Çankaya Köşkü ana girişinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve son günlerde artan kayıp çocuk vakalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. CKD Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman, kitle...

Google Haberlere Abone ol
Kadın grubu, Çankaya Köşk önünde eylem yaptı

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) üyesi bir grup kadın, Çankaya Köşkü ana girişinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve son günlerde artan kayıp çocuk vakalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

CKD Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman, kitle örgütleriyle bir platform oluşturup, Cumhuriyete yakışır ortak bir aday gösterilmesi konusunda muhalefet partilerine çağrı yapacaklarını söyledi. Türk milletini çaresiz ve seçeneksiz bırakmaya kimsenin hakkı olmadığını ifade etti.

Son günlerde kayıp çocuk vakalarının artışına dikkat çeken Zülküfe Gültekin çocuklara tecavüz edilip öldürülmesi karşısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın çocuklara ‘çığlık atmayı’ öğretin mesajını yadırgadıklarını belirtti. Gültekin, “Bu çalışmalarla ilgili olarak anne baba okulları kurulmamış, sözleşmede yer alan haklar konusunda ilgililer bilgilendirilmediği gibi çocuğun haklarını koruyan ve önceliği çocuğun yararı olarak algılayan bir hukuk düzeni kurulamamıştır.” dedi.

Gültekin, devletin çocuklara tanıdığı hakları koruma bilinci ve sorumluluğu içinde olması gerektiğini vurguladı. Bilimsel yöntemlerle çocukların korunması gerektiğini aktaran Gültekin, çocukla iletişim içindeki her birime öğretme görevinin Bakan İslam’a ait olduğunu sözlerine ekledi. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri buradan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar