Kadın eylemciler ile polis arasında gerginlik

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen bir grup kadın eylemci ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Kadın eylemciler ile polis arasında gerginlik

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen bir grup kadın eylemci ile polis arasında gerginlik yaşandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kalabalık bir grup kadın, saat 19.00 sıralarında Galatasaray Meydanı’nda toplanmaya başladı. Burada ellerindeki döviz ve pankartlarla eylem yapan kadınlar, sloganlar attı. Bu esnada Galatasaray Meydanı ve çevresinde Çevik Kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldı. Kadınlar daha sonra kadınlar İstiklal Caddesi boyunca yürümeye başladı. Ellerindeki pankart ve dövizler ile slogan atarak ilerleyen kadınların önü İstiklal Caddesi girişinde TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen kadınlar, İstiklal Caddesi üzerinde bir süre slogan atarak polise tepki gösterdi. Önlem alan polis, eylemcilerden açıklama yaparak dağılmaları ikazında bulundu. Ancak kadınlar uyarıya rağmen dağılmadı. Eylemciler arasından sıyrılan bazı kadınlar, ellerindeki pankart sopalarıyla, önlem alan Çevik Kuvvet ekiplerinin kalkanlarına vurmaya başladı. Bunun üzerine polis ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Bazı kadın eylemciler ise, ellerine geçirdikleri sprey boyalar ile polis kalkanlarını boyadı. Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen kadınlar ile polis arasında yaşanan gerginlik yaklaşık 2 saat sürdü. İstiklal Caddesi girişinde polis ile eylemciler arasında yaşanan gerginlik sonrası kadınlar dağılmaya başladı.

Polis ise eylemcilere müdahale etmedi. Taksim meydanı ve çevresinde alınan güvenlik önlemleri devam ediyor.


CİHAN

Yorumlar