Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Uşak'ta

Son zamanlarda yaşanan kadın cinayetleri sebebiyle Eskişehir'den Uşak'a gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, Uşak’ta öldürülen Sevim Gündoğdu, Hatice Karaca, Ayşe Bulut, Nermin Şen’in yakınlarıyla birlikte şehir meydanında bas.

Google Haberlere Abone ol
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Uşak'ta

Son zamanlarda yaşanan kadın cinayetleri sebebiyle Eskişehir'den Uşak'a gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, Uşak’ta öldürülen Sevim Gündoğdu, Hatice Karaca, Ayşe Bulut, Nermin Şen’in yakınlarıyla birlikte şehir meydanında basın açıklaması düzenledi. Platform adına açıklama yapan Eskişehir sözcüsü Nalan Kurunç, “Bugün burada, öldürülen kadın kardeşlerimizin hesabını sormak ve adalet mücadelesini platformumuzla birleştiren ailelerle birlikte kadın katillerine ağır ceza talebimizi haykırmak için toplandık.” dedi.

Kurunç, şunları kaydetti: “AK Parti hükümetinin başbakanı ve bakanlarının yolsuzlukla ve halka uyguladığı şiddetle gündeme geldiği günümüzde halk düşmanlığı ve kadın düşmanlığı, yetkililerin ve sorumluların her söyleminde mevcuttur. Kadınların yaşamına müdahale eden boşanmayı engelleme, kiminle yaşayacağına, nasıl yaşayacağına, kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına karışmak gibi kadın düşmanı söylem ve uygulamaları artarak devam etmektedir. Kadın cinayetleriyle ilgili açıklama yapmaktan kaçmak ve bu sorunu çözmek istemeyen AKP, kadın cinayetlerini ancak Gezi direnişçilerini karalamak için ağzına almıştır. Devletin tüm yetkili organlarını, halk düşmanlığını ve kadın düşmanlığını bırakıp kadınları koruması için uyarıyoruz.”

Gözyaşları içinde konuşan, öldürülen Karaca’nın kız kardeşi Aysel Uçar ise, “Ben buraya ablamın katillerinin hakettiği cezayı almadığını düşündüğüm için geldim. Nefesim bitene kadar ablamın arkasındayım. Haketmediği bir olaydı bu. Kadın cinayetlerinin durdurulmasını istiyorum. Daha fazla canlar yanmasın, evlat acısını kimse yaşamasın, artık ağır ve caydırıcı cezalar olsun. Herkes iyi hal alıyor, tahrik alıyor, müebbet alıp yatıyor. Boşanma diye bir şey var. Ülkemizde bunlar gerekçe değil, cezaların caydırıcı olmasını istiyorum.” dedi. Karaca’nın babası Mehmet Yılmaz da, “Katilin iyi halden yararlanmayıp ömür boyu müebbet alması için mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim.” diye konuştu.

Hatice Palta’nın ağabeyi Erdoğan Palta, “Kardeşimin ne olursa olsun sonu kadar hakkını arayacağım. Katillerin ağır ceza almasını istiyorum.” dedi. Açtığı pazarcı tezgahından evine dönerken evlenmek istenmediği kişi tarafından vurularak öldürülen Ayşe Bulut’un ağabeyi Harun Bulut ise, “Savunmasızca yolunu keserek, planlayarak kardeşimi katleden katilin, 'Planlayarak yapmadım.' diye ifade vermesi gerçekten bizi çok kırıyor, çok üzüyor.” şeklinde konuştu.

Grup, basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar