Kadın Atölyesi’nden kanserde erken teşhis semineri

Batman Belediyesi Hêvi Umut Kadın Atölyesi kadınlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Hêvi Umut Kadın Atölyesi, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nden (KETEM) Sorumlu Doktor Nezir Ramazanoğlu ve Hemşire Güldan...

Google Haberlere Abone ol
Kadın Atölyesi’nden kanserde erken teşhis semineri

Batman Belediyesi Hêvi Umut Kadın Atölyesi kadınlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Hêvi Umut Kadın Atölyesi, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nden (KETEM) Sorumlu Doktor Nezir Ramazanoğlu ve Hemşire Güldan Yavuz Katılımıyla kanserde erken teşhisin önemi konulu bir seminer düzenledi.

Atölye merkezinde düzenlenen seminere atölye çalışanları, kursiyerler ile mahallelerden gelen kadınlar katıldı. Kadınlar ve kursiyerler tarafından yoğun ilgi gösterilen seminer, Hemşire Güldan Yavuz sunumuyla başladı. Daha sonra Dr. Ramazanoğlu tarafından yapılan sunumda ise, tanımlanmış risk gruplarına yönelik oluşturulan tarama programları standartları ile kanser vakalarında erken dönemde tanı konulması ve gerekli birimlere sevki yapılarak tıbbi, ruhsal ve sosyal yönlendirmenin gerekliliği anlatıldı.

Seminer sonrasında kanser tarama programına katılmak isteyen kadınlar kayıtlarını yaptırdılar. CİHAN

Yorumlar