Kadıköy'de Soma mitingi çağrısı

DİSK ve KESK’in de aralarında bulunduğu birçok sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu, yarın Kadıköy Meydanı’nda Soma mitingi yapacak. Bugün İstanbullara bildiri dağıtan sendika temsilcileri, mitingde sloganlarının ‘Taşeron Ölüm...

Google Haberlere Abone ol
Kadıköy'de Soma mitingi çağrısı

DİSK ve KESK’in de aralarında bulunduğu birçok sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu, yarın Kadıköy Meydanı’nda Soma mitingi yapacak. Bugün İstanbullara bildiri dağıtan sendika temsilcileri, mitingde sloganlarının ‘Taşeron Ölüm Demektir, Yasaklansın’ olacağını söyledi.

Kadıköy Meydanı’nda yarınki mitingin duyurusunu dağıtan DİSK üyeleri, vatandaşları mitinge katılmaya çağırdı. Vapurdan inen vatandaşlara dağıtılan bildiriler, bazı turistlerin de ilgisini çekti.

Yarınki miting hakkında konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, taşeron düzene kurban Soma’da kurban verilen 301 işçi için yarın Kadıköy’de olacaklarını söyledi. Mitingin 12.00’da başlayacağını duyuran Çerkezoğlu, taşeron çalışma düzeninin yasaklanması, özelleştirme ile birlikte iş kazalarının patladığı madenlerin yeniden kamulaştırılması için Kadıköy’de olacaklarını ifade etti. “Soma’yı unutmayacağız, unutturmayacağız.” diyen Çerkezoğlu, maden faciası nedeniyle bakanların istifa etmeleri gerektiğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar