Kadıköy’de şölen havasında 1 Mayıs

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Kadıköy İskele Meydanı’nda şölen havasında geçti. Oyun oynanan, halay çekilen kutlamalara Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve İşçi Partisi...

Google Haberlere Abone ol
Kadıköy’de şölen havasında 1 Mayıs

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Kadıköy İskele Meydanı’nda şölen havasında geçti. Oyun oynanan, halay çekilen kutlamalara Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de katıldı.

Meydanın tıklım tıklım dolu olduğu etkinlikte sendika flamaları açıldı; yer yer ‘Direne Direne Kazanacağız’ ve ‘Ekmek Yoksa Barış da Yok’ sloganları atıldı. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlamalarda söz alan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu, çalışanların sorunlarını anlattı.

Termik santrallerin özelleştirilmesi sürecine temas eden Atalay, "8 aydır Yatağan’da, Kemerköy’de ve Yeniköy’de mücadele veren kardeşlerimiz var. 24 gündür Ankara’dalar. Onlarla ilgili ihalenin sonuçları daha açıklanmadı. Ama verilen teklif; mevcut yapının taşınmazların, limanın, orada bulunan mevcut durumunun beşte biri değil. Hükümet Yatağan özelleştirmesinden bir an evvel vazgeçmek durumunda.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise Kadıköy’de 1 Mayıs’ın anlamlı bir şekilde kutlandığına işaret etti. Koncuk, “Bu meydanda birlik, beraberlik var, bu meydanda Türk bayrağı var.” dedi. İstanbul halkından ilgi gören 1 Mayıs kutlamaları Onur Akın’ın konseri ile son buldu. CİHAN

Yorumlar