Kadıköy’de rehin alınan 3 kişi kurtarıldı

Kadıköy’de şüpheli şahıs, biri transseksüel olan 3 kişiyi evde rehin aldı. Polis ekipleri rehineleri operasyon yaparak kurtardı.

Google Haberlere Abone ol
Kadıköy’de rehin alınan 3 kişi kurtarıldı

Kadıköy’de şüpheli şahıs, biri transseksüel olan 3 kişiyi evde rehin aldı. Polis ekipleri rehineleri operasyon yaparak kurtardı. Operasyon sırasında şüpheli evi ateşe verdi.

Olay, Fenerbahçe Mahallesi, Emirgan Sokak’ta bulunan bir apartmanda, saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre K.E. (22), transeksüel I.G., İ.M.Ö. ile kuzeni E.K.’yi bilinmeyen bir sebeple rehin aldı. Rehin alınan I.G., durumu arkadaşlarına telefonla mesaj atarak bildirdi. İhbar üzerine olay yerinde giden polis ekipleri rehineleri kurtardı. Bunun üzerine şüpheli K.E. evi ateşe vererek kaçtı. Özel Harekât polislerinin de destek verdiği operasyonda K.E. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. İhbar üzeine olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise alevler içinde kalan eve müdahale ederek kısa sürede yangını söndürdü.

I.G.'nin arkadaşı Göksü Başaran, “Olay iki gündür sürüyor. İki günden beri burada rehinler. 2 bayan arkadaşım, erkek arkadaşı ve kuzeni toplam 4 kişi. Büyük bir bıçakla burada rehin almış ölümle tehdit etmiş. Sürekli diyor ki seni öldüreceğim, benden ayrılamazsın. Kaç defa şikâyette bulundu I.G. Kız burada kaç saattir işkence görmüş. Kafasına bıçakla vurmuşlar. Psikolojisi çok kötü bozuktu. Polisler ilk önce I.G.'yi kurtardılar. Sonra da evi yaktıktan sonra kuzeni ile birlikte çıktılar” dedi.

Rehin alınan I.G. ise, “Erkek arkadaşımla problemliyiz. Ayrılmak istedim kabul etmeyince beni bıçakla rehin aldı. Evimi yaktı. Beni öldürmekle tehdit ediyor. Ben çok zor kurtuldum. Bir fırsatını bulup kendimi zor dışarı attım. Çok zordu iki gün. Daha önce şikâyetçi olmuştum. Arkadaşlarıma mesaj attım, arkadaşlarımın polisi arayıp polis öyle geldi. Kendisinden şikâyetçiyim. Kafama vurmuştu ama pek öyle büyük bir şey değil” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar