Kadıköy mitingi, ayakkabı kutulu yürüyüşle başladı

Kadıköy’de yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili yapılan mitinge ellerinde ayakkabı kutularıyla gelen eylemciler, 'Yolsuzluğa karşı omuz omuza' sloganları attı.

Google Haberlere Abone ol
Kadıköy mitingi, ayakkabı kutulu yürüyüşle başladı

Kadıköy’de yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili yapılan mitinge ellerinde ayakkabı kutularıyla gelen eylemciler, 'Yolsuzluğa karşı omuz omuza' sloganları attı.

Türkiye Kominist Partisi (TKP), CHP, Halkevleri, DİSK, İşçi Partisi, KESK, Türkiye Sakatlar Derneği, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili Kadıköy'de, 'Halkın parasını yedirtmeyiz! Verigilerimizin hesabını soruyoruz' mitingi düzenliyor.

Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda yapılacak mitinge ellerinde ayakkabı kutularıyla gelen eylemciler, ‘Bakanlarınıza, çocuklarınıza, kutularınıza sahip çıkın’ pankartıyla yürüdü. Miting için yürüyüş yapan gruba CHP İstabul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı katıldı. Yolsuzluk operasyonuna değinen Salıcı, “Söylenebilecek her şey ortada. Çelik kasalar, para sayma makineleri, bol miktarda para var. İşin arkasında faiz lobisi, yahudi lobisi ve başbakanın tabiriyle Türkiye’de olmayan dış mikrahlar olduğu söyleniyor. Biz gördüğümüze inanırız. Ortada açık net bir şekilde yolsuzluk çarkı var. Çete bakanlar kurulu kendisi. Çete başı sayın Başbakan. Bu işin sonuçlanmasını ve hükümetin bir an önce istifa etmesini istiyoruz.” dedi.

Mitinge katılan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Yavuz hırsız ev sahibini basmış durumda. Bu paraları eğer çeteler koymuşsa, bu paraları çeteler bizim eve neden getirmiyorlar? Fakir fukaranın evlerine götürmüyorlar da bakanlar kurulunun evlerine neden götürüyorlar? Eğer bir ülkede düzeni ve adaleti yıkacaksanız, o ülkede yolsuzluğu alışılmış bir duruma getirmeniz lazım. Şu anda ülkede düzeni ve adaleti yıkan, hükümetin bu yolsuzluklarıdır rüşvetleridir. Onun için bu toplumun temiz siyasete ihtiyacı vardır. Bu kirli rüşvet ve yolsuzluğa bulaşmış olan siyasetçileri bir an önce göndermesi lazım.” diye konuştu.

Yürüyüş sırasında ‘Hükümet istifa’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Heryer rüşvet heryer yolsuzluk’ ‘Yolsuzluğa karşı omuz omuza’ gibi sloganlar atıldı.

Eyleme gelenler polis noktalarında arama yapılarak meydana alındı. Meydanda ve ara sokaklarda konuşlanan çevik kuvvet ekipleri olası bir müdahaleye karşı hazır bulunuyor.
CİHAN

Yorumlar