Kader mahkumlarının yaptığı eserler Oltu’da görücüye çıktı

Erzurum’un Oltu ilçesinde düzenlenen sergide, mahkumlar tarafından yapılan eserler, vatandaşların beğenisine sunuldu. Oltu Kale Meydanı’nda açılan sergide, Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlüler tarafından binbir emekle...

Google Haberlere Abone ol
Kader mahkumlarının yaptığı eserler Oltu’da görücüye çıktı

Erzurum’un Oltu ilçesinde düzenlenen sergide, mahkumlar tarafından yapılan eserler, vatandaşların beğenisine sunuldu. Oltu Kale Meydanı’nda açılan sergide, Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlüler tarafından binbir emekle yapılan eser ve ürünler sergilendi.

    Kale Meydanı’nda kurulan serginin açılışına Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ocak, Adalet Komisyon Başkanı Harun Sadıç, Cezaevi Savcısı Ali Fuat Saruhan, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bayram Kayıkçı, Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Selahattin Tutkun ile birlikte kurum çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Tutkun, serginin açılış kurdelesinin kesilişinin ardından yaptığı konuşmada, amaçlarının hükümlü ve tutukluların sosyal ve kültürel alanlarda kendini geliştirmesini sağlamak olduğunu söyleyerek misafirleri sergiyi gezmeye davet etti.

    Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi atölyesinde, tutuklu ve hükümlüler tarafından yapılarak sergilenen bine yakın ürün ve sanat eseri arasında ilçenin simgesi haline gelen Oltu taşı teşbihler göz doldururken; anahtarlıktan kalemliğe, çeyiz takımlarından maket gemiye kadar hayatın çeşitli alanlarında kullanılan ve insan yaşamını kolaylaştıran çok sayıda eşya ise ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Diğer yandan kurum yetkililerinden alınan bilgilere göre açılan sergiden elde edilen gelirlerin, eserleri hayata kazandıran kader mahkumlarına aktarılarak onların maddi ve manevi kalkınmalarının sağlanmasına yönelik amaçlarda kullanılacağı kaydedildi.

    Cezaevi Müdürü Tutkun, hükümlü ve tutukların el sanatları kursları sayesinde maddi gelir elde etmelerini sağlamayı hedeflediklerini, hükümlü ve tutukluların yeniden suç işlemelerini önleyecek ahlaki değerler kazanmalarını da temel esas olarak benimsediklerini söyledi. Tutkun, Oltu halkına serginin açılmasında göstermiş oldukları ilgiden ve duyarlılıktan dolayı teşekkürlerini iletti. CİHAN

Yorumlar