Kaçırılmaya çalışılan kızın babası: Ceza için başına birşey mi gelmeliydi!

Adana’da 12 yaşındaki H.D.yi kaçırma teşebbüsünde bulunan 23 yaşındaki Fuat Y.’nin serbest bırakılmasına küçük kızın ailesinin tepkisi sürüyor. Kıraathane işletmecisi baba Ferhat Doğan, “Bu vatandaşın ceza alması için çocuğumun...

Google Haberlere Abone ol
Kaçırılmaya çalışılan kızın babası: Ceza için başına birşey mi gelmeliydi!

Adana’da 12 yaşındaki H.D.yi kaçırma teşebbüsünde bulunan 23 yaşındaki Fuat Y.’nin serbest bırakılmasına küçük kızın ailesinin tepkisi sürüyor. Kıraathane işletmecisi baba Ferhat Doğan, “Bu vatandaşın ceza alması için çocuğumun başına bir iş mi gelmesi gerekiyordu.” dedi.

İddialara göre, merkez Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa Mahallesinde 28 Mayıs 2014 günü 12 yaşındaki H.D. okula gitmek için Şakirpaca Caddesi'nde servisi beklemeye başladı. Bu arada çocuğun yanına otomobille yaklaşan Fuat Y. (23), "Baban gitti, gel seni okula ben bırakayım" diye teklifte bulundu. Ancak kız çocuğu kabul etmedi, bunun üzerine kızın kolundan tutup çekti. Küçük çocuğun çığlık atması üzerine çevredeki vatandaşlar, şüpheliyi kovaladı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis şüpheliyi yakaladı. Şüphelinin ifadesinde kıza arkadaşlık teklif ettiğini ve okula götürmek istediğini söylediği öğrenildi. Adli mercilere sevk edilen Fuat Y. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

“DIŞARDA GEZMESİNDEN CİDDİ ANLAMDA RAHATSIZIM”

H.D.’nin kıraathane işletmecisi babası Ferhat Doğan, çevredeki vatandaşların olayı görmesi, kamera görüntülerinin ortada olmasına rağmen gözaltına alınan kişinin adliyeden serbest bırakılmasını tepki gösteriyor. Olayın yaşandığı gün, kırmızı bir araçla gelen kişinin aracı park ettikten sonra aracın içinden “Baban yatıyor seni ben bırakıyım” dediğini aktararak “Kızım seni tanımıyorum deyince elinden tutuyor çekmeye çalışıyor. Allah’a bin defa şükür, o sırada servis geliyor. Kızım servise binip kendini kurtarıyor. Kamera görüntüleri ve elimizde bütün deliller olduğu halde bu vatandaş hala dışarda. Bu vatandaşın dışarıda olmasından biz ciddi anlamda rahatsızlık duyuyoruz. Yani bu vatandaşın ceza alması için çocuğumun başına bir iş mi gelmesi gerekiyor. Sonu Gizem gibi olması mı gerekiyor. Bu mu adalet, biz bu durumdan ciddi anlamda çok rahatsızız. Yine adalete sığınıyoruz ama adaletin biraz daha duyarlı davranıp bu çocuğa ceza vermesini istiyoruz.” diye konuştu.

Anne Nazlı Doğan ise, kızının olayın olduğu günden bu yana okula gidemediğini, gece uyuyamadığını belirterek, “ Lavaboya bile kendim götürmek zorunda kalıyorum. Çok etkilendi. Biz bunu yediremiyoruz kendimize” dedi.

“BU DÜZENİN DEĞİŞMESİ LAZIM”

3 çocuk annesi Nazlı Doğan, çocuklarının psikolojik durumlarına da çok duyarlı olduğunu dile getirerek olayın yaşanmasından sonra danışmanların geldiğini de hatırlattı. Kızının kaçırılma teşebbüsünü yolun karşısındaki ekmekçinin gördüğünü anlatan Nazlı Doğan, “Belki ben şu esnada kızımın cenazesini bile bulamayacaktım. Bu şahsın dışarıda kalmasına tahammül edemiyorum. Kaç gündür uyuyamıyoruz. Çocuğumun psikolojisi bozuldu, benim psikolojim bozuldu. Bilmiyorum, nasıl bir adalet. elimizde delil varken, görüntüler varken nasıl serbest bırakır ben bunu anlayamıyorum. Bu düzenin değiştirilmesi lazım.

ÇOCUĞUM ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA MI ADALET OLACAKTI

Nazlı Doğan, şunları kaydetti: “İlla çocuğun tecavüze uğrayıp öldürüldükten sonra mı bu adam yargılanacak, ceza alacak. Ben bunu kendime sindiremiyorum. Bu savcı nasıl bir savcı ki bu kararı veriyor. Allah korusun kendisinin ailesinden birinin başına gelmiş olsa, bu kararın aynısını verecek mi. Ben özellikle bu kişileri serbest bırakanlara soruyorum. Senin kızının, bacının veya yengenin başına gelse aynı kararı verecek miydin. Görüntülerden çocuğun elinden tutup çekiştirdiği ve kızım tekrardan geriye dönüyor. Ekmekçi orada olmasa kızın zaten canı ne ki çoktan gitmişti kız, çocuktur iki kelimeyle kandırılabilirdi. Adı üzerinde çocuk.”

CİHAN

Yorumlar