Kaçırılan uçağın yolcuları: Hava korsanı sarhoştu ve Soçi'ye gitmek istiyordu

Karkiv (Ukrayna) – İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait kaçırılan uçağın yolcuları, korsanın sarhoş olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kaçırılan uçağın yolcuları: Hava korsanı sarhoştu ve Soçi'ye gitmek istiyordu

Karkiv (Ukrayna) – İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait kaçırılan uçağın yolcuları, korsanın sarhoş olduğunu söyledi. Hava korsanının 'Üzerimde bomba var' dediğini ifade eden yolcular, herhangi bir panik ortamının yaşanmadığını ifade etti.

Ukrayna'da Kharkov'dan kalkan PGT751 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçakta 2F koltuğunda oturan bir Ukraynalı yolcu, uçağı Soçi'ye kaçırmak istedi. Daha sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirilen uçak, uzun süre burada bekledi. Yoğun uğraşlar sonrasında ikna edilen hava korsanı, görevlilere teslim oldu.

Uçaktan inen yolcular, herhangi bir panik ortamının oluşmadığına dikkat çekerek, hava korsanının sarhoş olduğunu ve olimpiyatlar için Soçi'ye gitmek istediğini dile getirdi. Hava korsanına çok yakın bir koltukta bulunduğunu söyleyen bir yolcu, "16 numaralı koltuktaki adam ön tarafa doğru gelmeye başladı. Kabin görevlilerle konuştu. Kabin amiri ve görevli arkadaşlar krizi iyi yönettiler. Daha sonra konuştular. Olimpiyatların olduğu yere gitmek istedi. Fakat oraya inilmedi. Onu oyalayıcı anons yapıldı. Ona ayar verildi. Daha sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'na indik. 3,5 saat bekledik. Herhangi bir boğuşma olmadı. Herkes gayet sakindi. Boşu boşuna 3,5 saat bekledik. Kokpite girmek istedi. Fakat imkansızdı, öyle bir şey olmadı. Bir müdahale ya da boğuşma olmadı ama her şeye hazırlıklıydı personel. TİM hazır bekliyordu. Alkollüydü ve baygın gibi duruyordu. Üzerimde bomba var patlatacağım dedi. Kendini eğlendirdi. İlk görüşmeden sonra bir sıkıntı oldu ama ondan sonra bir hava oluştu ki... Adam baygın ve sarhoştu. Üzerinde bomba olduğunu ve olimpiyatlara gitmek istediğini söyledi." şeklinde uçakta yaşananları anlattı.

Bir başka yolcu ise kaçırıldıklarını yakınlarının telefon açması üzerine öğrendiklerini belirterek, "Sarhoş bir yolcunun neden olduğu bir olay. Biz kaçırıldığımızı yakınlarımızdan öğrendik. Ama sıkıntı ya da panik olabilecek herhangi bir durum yaşanmadı." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar