Kaçırılan papağan bunalıma girdi!

Beşiktaş’taki bir oto galeriden lüks otomobil ile galeride bulunan papağanı çaldıkları öne sürülen şüpheliler yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Kaçırılan papağan bunalıma girdi!

Beşiktaş’taki bir oto galeriden lüks otomobil ile galeride bulunan papağanı çaldıkları öne sürülen şüpheliler yakalandı. Çalıntı lüks araç Kırıkkale’de bulunurken, konuştuğu ve şarkı söylediği belirtilen Papağan Abbas, sahibesine teslim edildi. Şarkı söylediği belirtilen Abbas'ın kaçırıldıktan sonra bunalıma girdiği ve suskun kaldığı belirtildi.

Beşiktaş Balmumcu’daki bir oto galeriye 3 Aralık’ta 06:00 sularında giren hırsızlar, içeride bulunan 3 Plazma TV, 2 laptop, 2 altın kalem, 6 tablet bilgisayarı, anahtarını ofiste buldukları lüks otomobile yükledikten sonra kayıplara karıştı. Hırsızlar, ofiste bulunan Abbas adlı papağanı da birlikte beraberlerinde götürdü. Kafesiyle birlikte araca güçlükle konulan Abbas’ın çalınma anları, iş yerinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

Görüntüleri incelemeye alan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüpheli 3 kişinin olay yerine geldikleri aracın üzerindeki plakayı tespit etti. Plakası çalıntı olduğu anlaşılan araç, Esenyurt’ta park halinde bulundu. Hırsızların araca gelebileceği ihtimali üzerine pusu atan polis, daha önce benzer suçlardan kayıtları bulunan Ersan A. (37) ile
Bahtiyar K.’yı (36) gözaltına aldı. Şüphelilerin olayda kullandıkları aracın da Büyükçekmece ilçesinden çalıntı olduğu belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerin papağanı Bağcılar’daki bir arkadaşlarına verdikleri bilgisi üzerine, Papağan Abbas, belirtilen adresten teslim alındı. Çalıntı lüks araç ise Kırıkkale’de bulundu. Şüphelilerden Bahtiyar K.’nın 16 suç dosyası bulunduğu ve cezaevi firarisi olduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

'KONUŞUP ŞARKI SÖYLERDİ, ŞİMDİ SUSUYOR'

Papağan Abbas, sahibi Dilek Karamuk’a teslim edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen Karamuk, çalınan arabalarını ve papağanlarını bulan polis ekiplerine teşekkür etti. Konuşabildiği ve Türk Sanat Müziği eserleri söyleyebildiği belirtilen Abbas’ın ise yaşadıkları sebebiyle stres altında olduğu ifade edildi. Karamuk, ‘Biber’ diye seslendiği papağanıyla birlikte emniyetten ayrıldı. CİHAN

Yorumlar