Kaçırılan gazeteci için meslektaşlarından destek

Suriye'de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün için meslektaşları, 5 ilde eş zamanlı eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kaçırılan gazeteci için meslektaşlarından destek

Suriye'de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün için meslektaşları, 5 ilde eş zamanlı eylem yaptı. Silahlı grupların kendi pazarlıkları için gazetecileri kaçırdığını belirten gazeteciler, Aygün’ün derhal serbest bırakılmasını istedi.

Kaçırılan gazeteci Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için İstanbul'da ve Ankara'da Milliyet gazetesi, İzmir'de Cumhuriyet Meydanı, Antalya'da Cumhuriyet Meydanı, Trabzon'da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti önünde foto-muhabir ve muhabirler toplandı. İstanbul’da Milliyet gazetesi önünde toplanan meslektaşları eylem yaptı. ‘Bünyamin Aygün serbest bırakılsın’ şeklinde slogan atan haberciler, ‘Gazetecileri serbest bırakın’, ‘Gazeteci hedef değildir’, ‘Bünyamin Aygün’ü istiyoruz’ yazılı dövizler taşıdı. Fotoğraf makinelerini yere koyan foto-muhabirler Aygün’ün bir an önce serbest bırakılmasını istediğini söyledi.

Gazeteciler adına açıklamayı Reuters Türkiye şefi Murat Sezer yaptı. Gazetecilerin tarafsız olduğunu ifade eden Sezer, “Muhabirlerin tek çabası kamuoyunun bilgi almasıdır. Canları pahasına boynunda makine, omzunda kamera taşıyan meslektaşlarımız Suriye’deki masum insanın dramını dünyaya duyurmak için çalışmaktadır. Bu uğurda çalışan Bünyamin Aygün derhal serbest bırakılmalıdır.” dedi

‘BÜNYAMİN GAZETECİLİK AŞKIYLA YANIP TUTUŞUYORDU’

Geçen Mayıs ayından beri Suriye’ye girmediklerini dile getiren AFP muhabiri Bülent Kılıç, “Bünyamin son bir haber için Suriye’ye gitmek istediğini söyledi. Biz pek sıcak bakmadık. Ancak Bünyamin’i tutmak kolay değildir. Kendisi gazetecilik aşkıyla yanıp tutuşan biriydi. O bölgede kaçırmalar sık yaşanıyor.” diye konuştu.

‘EN SİNSİCE DURUM BİRİLERİ TARAFINDAN KAÇIRILMAK’

“Havan topunda, varil bombasında ölebilirsin. Bunun bizim açımızdan bir sıkıntısı yok.” diyen Kılıç, “Bizim açımızdan en sıkıntılı durum. Birilerinin bizleri sinsice kaçırması. Orada çok sayıda insan öldü. Biz onları görüntülemeye gidiyoruz. Bize yapılan keyfi bir durumdur. Bizi kendi pazarlıkları için kullanmalarına son vermeleri ve Bünyamin’i bize derhal teslim etmeleri gerekiyor. Bu konuda hakikaten çok sinirliyiz.” ifadelerini kullandı.

Aygün ile sınır boylarında çalıştığını söyleyen Radikal Gazetesi foto-muhabiri Serkan Ocak ise şöyle konuştu: “Bünyamin daha fazla bilgi ve haber için Suriye’ye gitti. Orada kaçırıldığını öğrendik. Çok üzgünüz. Her zaman onun yanında yer alacağız.”

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar