Kaçırılan gazeteci için hemşehrileri eylem yaptı

Suriye’de kaçırılan Milliyet Gazetesi muhabiri Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için Gümüşhaneli hemşehrileri eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kaçırılan gazeteci için hemşehrileri eylem yaptı

Suriye’de kaçırılan Milliyet Gazetesi muhabiri Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için Gümüşhaneli hemşehrileri eylem yaptı. Yetkililerin olayla daha çok ilgilenmesini isteyen Aygün’ün ağabeyi ve oğlu, gazetecinin bir an önce bulunmasını istedi.

Hatay Yayladağ’dan 26 Kasım Salı günü Suriye’nin Selkin köyüne geçen Bünyamin Aygün, burada haber çalışması yaptıktan sonra bir muhalif komutanın kendisiyle görüşmek istemesi üzerine gazeteyi arayarak bu komutanla görüşeceğini belirtti. Bu telefon konuşmasından sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Aygün’ün Suriye’de rejim ve Özgür Suriye Ordusu karşıtı radikal bir grubun elinde olduğu ifade edildi. Bugün, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün’den haber alınamayan 25. gün oldu.

İstanbul Gümüşhaneliler Derneği, hemşehrileri Aygün’ün serbest bırakılması için 4. Levent’te bir protesto gösterisi düzenledi. Aygün’ün fotoğraflarını taşıyan Gümüşhaneliler ‘Türkiye gazetecine sahip çık’ sloganları attı.

Aygün’ün El Kaide üyeleri tarafından kaçırıldığını çeşitli basın yayın organlarından öğrendiklerini belirten İstanbul Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Habip Aslan, “Bünyamin Aygün’ün derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’na ve MİT Müsteşarlığı olmak üzere ilgili kurum ve kişilerin olaya gereken duyarlılığı göstermesini istiyoruz.” dedi.

LİSE ÖĞRENCİSİ OĞLU, BABASININ BULUNMASINI İSTİYOR

Kardeşiyle Suriye’ye geçmeden 15-20 gün önce ağabey kardeş olarak görüştüğünü dile getiren Yakup Aygün, “Suriye’ye gideceğini bilmiyorduk. Dışişleri Bakanlığı'nı biz bilgilendirdik. Yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz. Karşımızda birileri yok. Kim yaptığını bilmiyoruz. Bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok.” diye konuştu. Aygün'ün lise öğrencisi Batuhan Aygün de babasının bir an önce bulunmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
CİHAN

Yorumlar