Kaçırılan askerler için HDP devreye girdi

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Abalı bölgesinde karakol inşaatını protesto eden PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ile bazı örgüt sempatizanları tarafından 5 gün önce kaçırılan 2 uzman çavuş ile 3 sivilin serbest bırakılması...

Google Haberlere Abone ol
Kaçırılan askerler için HDP devreye girdi

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Abalı bölgesinde karakol inşaatını protesto eden PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ile bazı örgüt sempatizanları tarafından 5 gün önce kaçırılan 2 uzman çavuş ile 3 sivilin serbest bırakılması için Halkların Demokratik Partisi (HDP) devreye girdi. HDP Grup başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile Meclis İdare Amiri Sırrı Süreya Önder, Lice’ye giderek temaslarda bulundu. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün de eşlik ettiği heyet, güvenlik güçlerinin yanı sıra Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatan gruplarla da görüştü. HDP’liler, kaçırılan kişilerin serbest bırakılmasını istedi.

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ile bazı örgüt sempatizanları 5 gün önce Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde yol kapatma eylemi yaptı. Abalı bölgesinde kamyonları durduran bazı kişiler, araçları yol üstüne park ettirdikten sonra kontak anahtarlarını aldı. Yolda kimlik kontrolü yapan örgüt sempatizanları, iki uzman erbaş ile 3 sivili kaçırdı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede halen sivil araçların geçişine tek başına izin verilmiyor. Zırhlı araçların önemli noktalara konuşlandığı bölgeye çok sayıda jandarma asayiş ve özel harekat timleri sevk edildi. Diyarbakır'ın Kocaköy, Lice, Hani ve Bingöl'ün Genç ilçesi arasındaki bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, buradaki ulaşımı zırhlı araçlarla sağlıyor. Güvenlik güçleri, Tabantepe'deki Vali Aydın Arslan Harekat Üssü bölgesinde durdurdukları araçları zırhlı askeri araçlar eşliğinde Lice kavşağına kadar getiriyor. Diyarbakır'dan Bingöl'e gitmek isteyen araçlar da, Lice kavşağında durdurulup askeri konvoy eşliğinde güvenli noktaya kadar götürülüyor.

Bu arada, bölgede bir askeri helikoptere ateş açıldığı yönündeki iddialar doğrulandı. İki ayrı açıklama yapan Diyarbakır Valiliği ile Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı evraklarını Lice'ye taşımak maksadıyla görevlendirilen bir S-70 Skorsky tipi helikoptere, bir grup terör örgütü mensubu tarafından taciz ateşi açıldığı belirtildi. Tepe Jandarma Karakol Komutanlığı’na iniş yapan helikoptere dört adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği mermisinin isabet ettiği tespit edildi.

PKK da, helikoptere ateş açılması olayını üstlendi. Örgüt, "Bir helikopter Amed'in Şehit Kendal bölgesinde alçak uçuş gerçekleştirirken gerilla güçlerimiz uyarı amaçlı ateş etmiştir. Bunun sonucunda darbe alan bu helikopter yakın bir yere zorunlu bir iniş gerçekleştirmiştir." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar