Kaçaroğlu'nun linç görüntüleri ortaya çıktı

İzmir'deki Kobani olaylarında hayatını kaybeden Ekrem Kaçaroğlu'nun linç edilme görüntüleri ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kaçaroğlu'nun linç görüntüleri ortaya çıktı

İzmir'de Kobani protestoları sırasında, silahla vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kaçaroğlu'nun, ölümünün arkasından görüntüler yayınlandı. Bir grubun linç girişiminin polis kameralarınca kaydedildiği belirlendi. Bu görüntüler, haklarında yaşam boyu hapis cezası istenen sanıklar K.A., M.K., R.A. ve S.D.'nin yargılanacağı dava dosyasına girdi.

Geçen sene 7 Ekim'de, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını Bornova'da protesto eden gruba polis ekipleri müdahale bulundu. Bu sırada 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu, kimliği belirsiz şahısların açtığı ateş sonucunda yaralandı. Kanlar içerisinde yerde yatan Kaçaroğlu'na daha sonra, fiil yapanlara reaksiyon belli eden ve birileri kurt göstergesi oluşturan gruptaki bireyler saldırıp, dövdü. Ağır yaralanan ve Ege Üniversitesi Hastanesi'nde sıkı bakım ünitesinde tedaviye tahsil edilen Ekrem Kaçaroğlu, 10 Ekim'de hayatını kaybetti. 

TOMA'DAKİ KAMERALAR GÖRÜNTÜLEDİ

Olayın arkasından tetkik oluşturan polis, TOMA'nın üstündeki kameralardan çekilen görüntülerden Kaçaroğlu'na saldırdıkları ve silah kullandıkları saptanan R.A., kardeşi K.A. ile akrabaları bulunan S.D. ve M.K.'yi gözaltına aldı. İzmir 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Kaçaroğlu'nun ne biçimde ve kim nedeni ile yere düşürüldüğünün bilinmediği belirtip, yerdeyken yaralıya eylemde bulunduklarından, K.A. ve M.K. için tutuklama kararı verdi. Silahla ateş açan R.A. ve S.D.'nin Kaçaroğlu'na yönelik eylemde bulunduklarına dair yeterli, zinde kanıt elde edilemediğinden de tutuksuz yargılanmak üzere özgür bıraktı. Tutuklu K.A. ve M.K. de daha sonra avukatlarının itirazı üzerine, İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği nedeni ile özgür bırakıldı. 

Sanıklar ise göstericilerin kendilerine saldırması üstüne canlarını korumak istediklerini ileri sürdü. 

ÖMÜR BOYU HAPİSLERİ İSTENDİ

Ekrem Kaçaroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili iddianame hazırlandı ve sanıklar K.A., M.K., R.A. ve S.D. meselesinde yaşam boyu hapis cezası istendi. Sanıkların, 25 Mart'ta İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacakları söylendi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar