Kaçakçılar, Suriye sınırını köstebek yuvasına çevirdi

Suriye’deki iç savaş sonrası Türkiye ile bu ülke arasındaki sınır olaylarında artış yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Kaçakçılar, Suriye sınırını köstebek yuvasına çevirdi

Suriye’deki iç savaş sonrası Türkiye ile bu ülke arasındaki sınır olaylarında artış yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı sınır devriyeleri hemen her gün Suriye sınırı üzerinden kaçakçılık yapmak için olmadık yöntemler deniyor.
En fazla kaçakçılık olayları ise Hatay’ın Narlıca ilçesi Şht.Çvş.M.Özeker Hudut Karakolu sorumluluk sahasında yaşanıyor.

Dün saat 17.30 sıralarında Mobil Yol Kontrol Unsurları (MYKU) tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında, akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen, 300 metre uzunluğunda boru hattı tespit edildi. Genelkurmaydan yapılan açıklamada, olayla ilgili şu bilgi verildi: “Tespit edilen bu durum üzerine, Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmiş ve söz konusu boru hattı MYKU tarafından kesilerek imha edilmiştir. Boru hattının kesilmesini müteakip, Suriye tarafında borunun bağlı olduğu pompanın hava yapması sonucu, pompa patlamış ve bölgede bulunan jeneratör ile akaryakıt yüklü olan bir traktör alev almıştır. Yangın çıkmasıyla birlikte, traktör ve yaklaşık 20 ton akaryakıt yanarak imha olmuştur. Olayla ilgili olarak Hatay Valiliğine, Hatay İl Jandarma Komutanlığına ve Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmiştir.” CİHAN

Yorumlar