Kaçakçılar güvenlik güçlerine ateş açtı

Suriye'den dün akşam Türkiye'ye girmek isteyen 10 kişilik kaçakçı grubuna müdahale edildi.

Google Haberlere Abone ol
Kaçakçılar güvenlik güçlerine ateş açtı

Suriye'den dün akşam Türkiye'ye girmek isteyen 10 kişilik kaçakçı grubuna müdahale edildi. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınır köyü bölgesinde Suriye'den Türkiye’ye girmeye çalışan ve kaçakçı oldukları tespit edilen bir grup, güvenlik güçlerine ateş açtı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ’’Türkiye-Suriye hududunda, 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı Şanlıurfa-Suruç- Gültepe Hudut Karakolu sorumluluk sahasında bir kamyonet, iki motosiklet ve 10 şahsın Suriye’den Türkiye’ye doğru mayınlı sahaya girme ve kaçakçılık teşebbüsünde bulundukları tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, bölgede bulunan hudut unsurlarımız tarafından, söz konusu şahıslara sözlü olarak 'Dur' ikazında bulunulmuş, ancak kaçakçı şahısların hududa doğru ilerlemeye devam etmeleri üzerine, havaya uyarı ateşi açılmıştır.

Uyarı ateşi üzerine, kaçakçı grup tarafından hudut unsurlarımızın üzerine hedef gözetmeksizin dört el ateş açılmıştır. Açılan ateşe, angajman kuralları gereği ateşle karşılık verilmiş olup, hudut unsurlarımızın bu kararlı tutumu üzerine, kaçakçı şahıslar Suriye tarafında geldikleri istikamete doğru geri kaçmış ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir.’’ denildi.

CİHAN

Yorumlar