Kaçak göçmenleri taşıyan bot battı: 1 ölü, 2 kayıp

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Özdere beldesi açıklarında lastik botları batan kaçak göçmenlerden bir kız çocuğun cesedine ulaşıldı. Kayıp iki kişi ise aranıyor.Özdere açıklarında, kanunsuz yollardan yurtdışına çıkmak isteyen...

Google Haberlere Abone ol
Kaçak göçmenleri taşıyan bot battı: 1 ölü, 2 kayıp

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Özdere beldesi açıklarında lastik botları batan kaçak göçmenlerden bir kız çocuğun cesedine ulaşıldı. Kayıp iki kişi ise aranıyor.

Özdere açıklarında, kanunsuz yollardan yurtdışına çıkmak isteyen 12 kişinin bulunduğu bot battı. Kaçak göçmenleri gören balıkçılar, durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirdi. Balıkçılar, bir otele ait sürat teknesinin de yardımıyla kaçakları bir bir denizden topladı. Bölgeye giden Sahil Güvenlik ekipleri, arama kurtarma operasyonu düzenledi. Biri kadın dokuz kişi sağ kurtarılırken bir kız çocuğunun cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olan bir çocuk ve bir erkek şahıs için denizden ve havadan arama kurtarma faaliyeti devam ediyor. Olayı balıkçı arkadaşlarının gördüğünü söyleyen Özkan Çabuk, denize düşenleri tekneyle sahile çıkardıklarını ve bir kızın cesedine ulaşıldığını ifade etti.

Öte yandan Sahil Güvenlik botları tarafından 18–21 Temmuz 2014 arasında yapılan arama kurtarma faaliyetlerinde;

18 Temmuz tarihinde Çanakkale’nin Behramkale ilçesi Kadırga Burnu açıklarında 17 erkek, 6 kadın, 9 erkek çocuk ve 5 kız çocuk olmak üzere 24 Myanmar, 13 Afganistan uyruklu toplam 37 kaçak göçmen kurtarıldı.

19 Temmuz 2014 tarihinde İzmir’in Çeşme ilçesi Karaabdullah Burnu güneyinde 35 erkek, 3 kadın, 3 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere 18 Myanmar, 24 Afganistan uyruklu toplam 42 göçmen kurtarıldı.

19 Temmuz 2014 tarihinde İzmir’in Karaburun ilçesi Eğriliman önlerinde 31 erkek, 5 kadın, 5 erkek çocuk ve 2 kız çocuk olmak üzere 41 Afganistan, 2 Suriye uyruklu toplam 43 göçmen kurtarıldı.

19 Temmuz 2014 tarihinde İzmir’in Dikili ilçesi Bademli açıklarında 20 erkek, 14 kadın, 8 erkek çocuk ve 4 kız çocuk olmak üzere 44 Afganistan, 2 İran uyruklu toplam 46 göçmen kurtarıldı.

Ege Denizi'nde 2014 yılında bugüne kadar 194 olayda toplam 4 bin 407 kaçak kurtarılırken 32 göçmen kaçakçılığı zanlısı yakalandı. CİHAN

Yorumlar