Kaçak avlananlara havadan takip

Türkiye'de ilk defa uygulanan sistemle kaçak avlananlar, 6 güvenlik kamerasının yanı sıra multikopter kamera ile havadan takip ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kaçak avlananlara havadan takip

Bursa’da Uluabat Gölü etrafında avlanan avcılar, multikopter kamera ile havadan takip ediliyor. Kaçak avlanmaya göz açtırmayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı İkinci Bölge Müdürlüğü ekipleri, zodyak bot ile kaçmak dileyen avcıları kıskıvrak yakalıyor. 2014-2015 yılları içerisinde 152 insana 170 bin lira nakit cezası uygulanırken, 2015 yılının ilk üç ayında ise 16 insana 80 bin lira nakit cezası kesildi.

NEFES KESEN TAKİP

Eskikaraağaç köyünde yapılan tatbikat, kaçak avlananların neler yaşayacağını gözler önüne serdi. Ellerindeki tüfeklerle sazlıkların içerisinde gizlenerek ördek ve kuşları avlamak dileyen avcılar, multikepter kamera ile yukarıdan saptama edildi. Zodyak botla harekete geçen ekipler, kaçak avlanan bireyleri bölgeden uzaklaşmaya çalışırken yakaladı. Ekipler, avcılık belgelerini denetim ettikleri avcıların daha sonra silahlarının ateşlenip ateşlenmediğini denetim etti. uyarı üstüne avcılar kıyıya çıkarken, görevliler ise öteki kıyılarda avlanmanın olup bulunmadığı denetim etmek için bölgeden hızla uzaklaştı.

ULUABAT GÖLÜ DÖRT GÖZLE İZLENİYOR

Eskikaraağaç köyündeki rasat evinden 24 saat 6 kamera ile göletin izlendiğini belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ekrem Terzioğlu, “Gölün denetim ve denetimi için gözümüzü dört açtık. Ayrıca multikopter kamere sistemiyle de kaçak avlananları havadan basitçe takip edip yakalayabiliyoruz. Elde ettiğimiz görüntülerden sonra zodyak botla süratle kaçak avcıları yakalıyoruz” dedi.

"YASAĞA UYMAYANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı İkinci Bölge Müdürü Yahya Güngör ise, “Uluabat Gölü, Türkiye’nin ve Bursa’nın en ciddi su kuşlarının olduğu bir alandır. Ayrıca 14 Ramsar koruması altında bulunan ve uluslararası korunan bölgelerimizden bir tanesidir. Göl etrafında yaşayan kuşların ve canlıların korunması maksadıyla İdare planlarımızı harfiyen yerine getirmekteyiz. Bugüne kadar Uluabat Gölü’nde 200 aşkın su kuşu saptama edilmiş bunların 85 şekli burada yuvalayıp yavrulama yapmaktadır. 22 Şubat itibarıyla avlanma sezonu sona erdiği için denetimlerimiz daha da sıklaştırdık. Kameralardan aldığımız görüntülerle kaçak avcılık oluşturan insanlara gereken cezaları kestik” dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar