Kaçak avlanan 100 kilo balığa el konuldu, 4 işletmeye 3 bin 836 TL ceza kesildi

Ticari amaçlı su ürünleri avcılığında uygulanmak üzere bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak su ürünleri kaynaklarının korunması amacıyla balık av yasak kontrolleri devam ediyor.Kontroller kapsamında Bursa...

Google Haberlere Abone ol
Kaçak avlanan 100 kilo balığa el konuldu, 4 işletmeye 3 bin 836 TL ceza kesildi

Ticari amaçlı su ürünleri avcılığında uygulanmak üzere bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak su ürünleri kaynaklarının korunması amacıyla balık av yasak kontrolleri devam ediyor.

Kontroller kapsamında Bursa Mustafakemalpaşa’da yapılan denetimlerde 100 kilogram balığa el konuldu. 4 işletmeye 3 bin 836 lira idari para cezası uygulandı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrolör ekiplerince bu kapsamda Mustafakemalpaşa ilçesi balık pazarında, kolluk kuvvetleri ve zabıta ekiplerinin de katılımıyla denetim yapıldı.

Denetimde, boy, tür ve zaman bakımından yasak kapsamında olan yaklaşık 100 kilogram balığa; el konuldu. 4 ayrı satış yerine ise 3 bin 836 TL idari para cezası uygulandı. Denetimler esnasında canlı olarak el konulan sazan balıkları Mustafakemalpaşa Deresi'ne bırakılırken, canlı kerevitler ise Uluabat Gölü'ne salındı.

Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, su ürünleri kontrolörlerinin balık türlerinin gelecek nesillere ulaştırılabilmesi için devam edeceğini belirtti. İl Müdürü Çelik, avlanmadan sofraya kadar herkese sorumluluk düştüğünü belirterek, herkesi sorumluluk bilinci ile hareket etmeye davet etti.

İl Müdürü Ömer Çelik, vatandaşlardan da bu konuda duyarlılık beklediklerini vurgularken, yasal boyda olmayan balıklar ve av yasağı döneminde avlanan balıkları satın almamalarını istedi. Ömer Çelik, vatandaşlardan bu durumlarla karşılaştıklarında Alo Gıda 174, 156 Jandarma ve 155 Polis İmdat ile 158 Sahil Güvenlik ekiplerine ihbarda bulunmalarını istedi. CİHAN

Yorumlar