Kabine revizyonundan sonraki ilk MGK toplandı

Dün gerçekleştirilen kabine revizyonundan sonra bugünkü Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Çankaya Köşkü’nde başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kabine revizyonundan sonraki ilk MGK toplandı

Dün gerçekleştirilen kabine revizyonundan sonra bugünkü Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Çankaya Köşkü’nde başladı. İçişleri Bakanlığı’na getirilen Efkan Ala, dün istifa eden Muammer Güler’in yerine MGK’daki koltuğa oturdu.

Devletin zirvesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında, MGK toplantısında bir araya geldi. Ülkeyi derinden etkileyen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasından sonra ilk MGK olma özelliğini taşıyan bugünkü toplantıya eski Başbakanlık Müstesarı Eflan Ala, Muammer Güler’den boşalan koltuğa İçişleri Bakanı sıfatıyla oturacak. Ayrıca, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da kabine revizyonuyla birlikte Adalet Bakanı sıfatıyla yılın son MGK toplantısına katılıyor. Toplantıya, sivil kanadın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile kuvvet komutanları ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yanında Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ile aynı araçta Köşk’e giriş yaptığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde saat 14.00'te başlayan MGK’da, iç ve dış gelişmelerin değerlendirilmesi bekleniyor. Yılın son MGK toplantısında askeri kanat ayrıca Cumhurbaşkanı Gül ve hükümet kanadında Suriye konusunda bir brifing vereceği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı başkanlığındaki MGK toplantılarına; Başbakan, Genelkurmay Başkanı, başbakan yardımcıları, Adalet, Millî Savunma, İçişleri, Dışişleri bakanları, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları ve Jandarma Genel Komutanı daimi olarak katılıyor. Ancak gündemdeki gelişmelere göre ilgili bakanlar da toplantılara çağrılıyor. CİHAN

Yorumlar