Kabil'de Türk Askerlerinin Bulunduğu Araca Saldırı Afganları Üzdü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca düzenlenen bombalı saldırı ve bir askerin şehit olması, Afgan halkını da üzdü.

Google Haberlere Abone ol
Kabil'de Türk Askerlerinin Bulunduğu Araca Saldırı Afganları Üzdü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin yer aldığı vasıtaya düzenlenen bombalı hücum ve bir askerin şehit olması, Afgan halkını da üzdüğü bildirildi. Türk askerlerini kendi askerleri bu şeklinde gördüklerini izah eden Afganlar saldırıyı şiddetle kınayarak Türkiye'ye arkadaşlık mesajları gönderdi.

AA muhabiri, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nin geri kapısında, içerisinde Türk askerlerinin yer aldığı vasıtaya bombalı hücum düzenlenerek bir profesyonel çavuşun şehit yer aldığı bir profesyonel çavuşun yaralandığı olayla ilgili, Kabil'de sokaklarındaki Afgan vatandaşlara düşüncelerini sordu.

'KENDİ ASKERİMİZ GİBİ GÖRÜYORUZ'

Can Muhammed İbade isimli vatandaş, 'Basından haberimiz oldu. Bir Türk askerimiz Taliban yönünden düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, aşırı üzüldüm. Türk askerlerinin yaklaşımı Amerikan askerlerine oranla aşırı iyi, biz onları kendi askerlerimiz bu şeklinde görüyoruz. Biz Türk halkını da askerini de seviyoruz' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar