'Kabe'yi ilk gördüğümde yürümek için dua ettim'

'Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında derece elde ederek umre kazanan 6 yaşındaki bedensel engelli Medine Görücü, ailesiyle birlikte kutsal topraklardan döndü. Yaşadığı mutluluğu dile getiren Medine Görücü, Kâbe’yi ilk gördüğünde...

Google Haberlere Abone ol
'Kabe'yi ilk gördüğümde yürümek için dua ettim'

'Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında derece elde ederek umre kazanan 6 yaşındaki bedensel engelli Medine Görücü, ailesiyle birlikte kutsal topraklardan döndü. Yaşadığı mutluluğu dile getiren Medine Görücü, Kâbe’yi ilk gördüğünde yürümek istediği yönünde dua ettiğini söyledi.

Kızının vesilesi ile umreye gitmenin mutluluğunu yaşayan anne Sultan Görücü ise, "Oralara gitmeden Medine'nin adı gitmiş. Bizleri oralarda çok güzel karşıladılar. Okuduğumuz yerleri orada ziyaret etmek bambaşka bir şeydi. Her okuduğumuz yer, gözümüzde çağrıştı. Efendimiz’in yaşadığı zorlukları, çektiği sıkıntıları orada daha iyi anladık. Orada dört gün oruç tutma fırsatımız oldu. O zorlukları yaşamak için gidip görmek lazım." diye konuştu.

Katıldığı yarışma sonucunda umre ödülü kazanan Medine Görücü, sınavda büyük bir başarı elde etti. Kazandığı yarışmanın ardından kutsal topraklara doğru yola çıkan Görücü, 10 günlük umre ziyareti gerçekleştirdi. Peygamber Efendimiz (sav)'in kabrinin yanına kadar gitmenin ona mutluluk verdiğini dile getiren Medine, “Orada namaz kıldım. Kâbe’yi ilk gördüğüm zaman yürümek için dua ettim. Uhud ve Hira dağına gittik” şeklinde konuştu.

Herkes O’nu Okuyor yarışmasının final gecesinde okuduğu şiirle dikkat çeken küçük Medine, Efendimiz (sas) kabrinin ziyareti sırasında da “Günler ne günlerdi ya Muhammed isimli ezberlediğim şiiri okudum.” dedi.

Yarışma kapsamında okuduğu Efendimiz ile alakalı kitapta onu en çok etkileyen yer, Efendimiz’in ardından Hurma kütüğünün ağlaması olmuş. Annesi Sultan Görücü, okuduğu bu bölümü küçük Medine’nin hurma bahçesini gezdikleri sırada kendilerine hatırlattıklarını anlattı. Anne Sultan Görücü, “Umre çok güzel geçti. Rüya gibiydi. Giderken çok heyecanlıydık. Dönüşte de buruk geldik. Arkamıza bakarak geldik.” diye konuştu.

Umre ziyaretinin ardından, Kur’an okumayı öğrenmek istediğini dile getiren küçük Medine, Efendimiz’in kırk yaşındasın şiirini ezberlemek istediğini de belirtti. Umreye tekrar tekrar gitmek için bu yarışmaya seneye bir daha gireceğim diyen Medine, Annesini ve babasını bir daha umreye götürmek istediğini söyledi. CİHAN

Yorumlar