Kabataş olayıyla ilgili Develioğlu ve gazeteciler hakkında suç duyurusu

Gezi Parkı olayları sırasında İstanbul Kabataş'ta bebeğiyle saldırıya uğradığı iddia edilen ve olay gününe ilişkin bazı görüntüler basına yansıyan Zehra Develioğlu gazeteciler İsmet Berkan, Balçiçek İlter, Rasim Ozan Kütahyalı'nın hakkında, ‘halkı kin ve.

Google Haberlere Abone ol
Kabataş olayıyla ilgili Develioğlu ve gazeteciler hakkında suç duyurusu

Gezi Parkı olayları sırasında İstanbul Kabataş'ta bebeğiyle saldırıya uğradığı iddia edilen ve olay gününe ilişkin bazı görüntüler basına yansıyan Zehra Develioğlu gazeteciler İsmet Berkan, Balçiçek İlter, Rasim Ozan Kütahyalı'nın hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘iftira’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunda bulunan avukat Faruk Emre Akı, Zehra Develioğlu'nun 1 Haziran 2013 tarihinde Kabataş İskelesi'nde bebeğiyle birlikte 80-100 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını, bu kişilerin de üstlerinin çıplak ve ellerinde eldiven olduğunu iddia ettiğini belirtti.

Akı, Develioğlu'nun bu kişiler tarafından darp edildiğini ve yere düşürüldükten sonra üzerine idrarlarını yaptığını söylediğini ifade etti. Avukat Akı, "Sayın Başbakan, Develioğlu'nun ifadelerini baz alarak Gezi eylemcileri için 'Benim başörtülü bacımı taciz ettiler, darp ettiler' diyerek Gezi eylemlerine katılanlar hakkında yorumlar yapmıştır." dedi.

Develioğlu'nun karakol ve savcılık ifadesinin doğru olmadığının 13 Şubat 2014 tarihinde ortaya çıkan kamera kayıtlarıyla sabit olduğunu ileri süren Akı, “Eylemcilere iftira attığı ortaya çıkmıştır. Gezi Parkı eylemlerine katılanlara karşı kin ve nefret duyulmuş, Ali İsmail Korkmaz içinde halkın da bulunduğu kişiler tarafından dövülerek öldürülmüş, palalı saldırganlar ortaya çıkmış ve Gezi eylemcilerine fiziki saldırıda bulunulmuştur. Yüce Türk milleti ve hayatını yitiren ya da yaralanan gencecik çocuklar adına şikayetliler hakkında kamu davası açılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazeteciler İsmet Berkan, Balçiçek İlter, Rasim Ozan Kütahyalı'nın da gazetelerinde Develioğlu'na destek veren açıklamalarıyla ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’, ‘iftira’ suçlarını işlediğini belirten Akı, gazeteciler ve Zehra Develioğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
CİHAN

Yorumlar