Kaba: Türkçe Olimyipatları'nı alkışlayanların bugün Haşhaşi demesi üzüntü verici

Antalya'nın Manavgat ilçesinde biraya gelen Sivil Toplum Kuruluşları(STK) son günlerde Hizmet Hareketi'ni karalamaya yönelik açıklamaları kınadıklarını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kaba: Türkçe Olimyipatları'nı alkışlayanların bugün Haşhaşi demesi üzüntü verici

Antalya'nın Manavgat ilçesinde biraya gelen Sivil Toplum Kuruluşları(STK) son günlerde Hizmet Hareketi'ni karalamaya yönelik açıklamaları kınadıklarını bildirdi. STK'lar yaptığı açıklamada, 6 ay önce Türkçe Olimpiyatları'nda dünya çocuklarını alkışlayanların ne değişti de bugün sürekli değişik isimler altında öfke dili açıklaması yapıldığını anlamakta zorluk çektiklerini kaydetti.

Manavgat Sağlık Derneği (MASADER), Manavgat Eğitim Derneği(MADER), Manavgat Çevre ve Diyaloğ(MAÇED), Manavgat Eğitim, Kültür, Sanat ve Gençlik Spor Kulübü Derneği(MGD) ve Girişimci İşadamları Derneği(MAGİAD) bir araya gelerek ortak açıklama yaptı.

MAGİAD Başkanı Mehmet Kaba, yaptığı konuşmada, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası Hizmet Hareketi ve eğitim gönüllülerine karşı ülkeyi yönetenlere örgüt, paralel devlet, çete, in, Haşhaşi, in ve ininize ineceğiz sözlerinin gönül kırıcı olduğu ve üzüntü verici olduğunu söyledi. Bu karalamaya yönelik söylemlerin toplumda karşılığının olmadığını belirten Kaba, ülkeyi yönetenlerin söylem dilinin gönül dilini yıkıcı değil, sarmalayıcı olması gerektiğini kaydetti.

Kaba, Türkçe Olimpiyatları'nda dünya çocuklarına ve onları yetiştiren öğretmenlerine methiyeler düzenlerin 6 ay içinde ne değişti de bugün örgüt,paralel devlet, in ve Haşhaşi sözünü söyleme gereğini anlamakta zorluk çektiklerini söyledi. Kaba, "Eğitim gönüllüleri ve ülkeye ve dünya insanlığına hizmet sevdalıları dün nerede duruyorsa bugünde orada duruyor. Bizim çizgimiz belli. Dünyanın en barışçı hareketi olmaya devam edeceğiz. Paralel devlet iddialarını da komik buluyoruz. Bu paralel devlet 11 yıldır vardır da ülkeyi yönetenleri aklına 17 Aralık sonrası geldi. Paralel devlet var ise de bunu ülkeyi yönetenlerin bulması gerekir. Ortada somut veri olmadan insanları karalamak, değişik isimler altında kötü söylemek bu ülkeyi idare edenlere yakışmıyor. " diye konuştu.

MASADER Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan'nda yaptığı konuşmasında bugüne kadar önce eğitim diyerek insanlığa sevgi soluklamaktan başka bir gayesi olmayan camiaya karşı gönül kırıcı sözler söylemenin üzüntü verici bir durum olduğunu söyledi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası bu gönül kırıcı ve yıkıcı sözlerin ayyuka çıkmasını manidar olduğunu belirten Canan, açılan okullarla dünyanın dört bir yanına ay yıldızlın Türk bayrağını dalgalandıranlara Haşhaşi denmesini Anadolu insanın hiç bir zaman unutmayacağını kaydetti. Canan, "Ülkemiz maalesef üzüntü verici süreçten geçiyor. Dün Hizmet Hareketi'ni dünyanın dört bir yanında açtığı Türk okullarıyla alkışlayanlar bugün in, örgüt, paralel yapı, paralel devlet, Haşhaşi diyor. Bu sözleri tarih yazıyor. Elbette biz bu bulanık suların durulacağına inanıyoruz. Sular durulunca ve gerçekler ortaya çıkınca bu sözleri bu gönül insanlarına söyleyenlerin utanacağına inanıyoruz. Biz dün nerede duruyorsak bugün aynı yerde duruyoruz. Hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, ileri demokrasi ve üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne diyoruz." dedi.

MADER Başkanı Salih Güner de yaptığı açıklamada, kim ne söylerse söylesin Hizmet Hareketi'nin dünyanın dört bir yanında Türk okulları açarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini, Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı'nı duyurmaya devam edeceğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar