JÖH ve PÖH sadece Afrin'de TSK'nın emrine verildi

Afrin'deki teröristleri temizlemek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgeye intikal eden Özel Harekat Polisleri ve Jandarma Özel Harekat timleri meskun mahal çatışmaları için bölgeye ulaştı. İçişleri Bakanlığı'na bağlı birlikler harekat kapsamında TSK emrine verildi

Google Haberlere Abone ol
JÖH ve PÖH sadece Afrin'de TSK'nın emrine verildi

Zeytin Dalı Harekâtı’nda daha önce uluslararası ve iç hukuk açısından görev yapmamalarının daha uygun olacağı değerlendirilen Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) birliklerinin, ihtiyaç doğması üzerine meskûn mahale doğru ilerleyen operasyonlarda görev almaları kararlaştırıldı.

Gazete Habertürk'ün haberine göre operasyon için gönüllü olan güvenlik korucuları da Foça’daki komando okulunda eğitimden geçirildi. Onlar da Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev alacak.

Kuvvet komutanlıklarının emrine verildi

OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile İçişleri Bakanlığı’na bağlanan jandarma birlikleri, ihtiyaç duyulması halinde sıkıyönetim, seferberlik ve savaş durumunda Bakanlar Kurulu kararıyla kuvvet komutanlıklarının emrine girebiliyor.

Genelkurmay Başkanlığı talep ederse İçişleri Bakanı onayıyla kendilerine verilen askeri görevleri de yapabiliyorlar. Bu konuda ilgili direktifler hazırlandı. Aynı şekilde PÖH’ler de kuvvet komutanlığı emrine verildi. Meskûn mahal çatışma deneyimi ve eğitimi olan bu birlikler, daha çok terörden arındırılan bölgelerle asayişi sağlamada görev yapacak. Daha önce de Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında; El Bab, Azez, Cerablus, Mare gibi şehirlerde iç güvenlik harekâtında kullanılan bu unsurlar görev yapmıştı. Güvenlik korucuları ise gönüllü olarak operasyon bölgesine gitmek istedi ve bu kapsamda komando eğitiminden geçirildi.

Yorumlar