Jilet Yutan Osman Sarıboğa Hayati Tehlikeyi Atlattı

Yediği ekmeğin içinden çıkan jiletin yemek borusunu kesip, aort damarını delmesi sonucu hastaneye kaldırılan Osman Sarıboğa'nın, hayati tehlikeyi atlattığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Jilet Yutan Osman Sarıboğa Hayati Tehlikeyi Atlattı

Kocaeli'de, yediği ekmeğin içinden çıkan jiletin yemek borusunu kesip, aort damarını delmesi neticesinde ameliyat edilen Osman Sarıboğa, hayati tehlikeyi atlattı.

TAVUK KEMİĞİ ZANNETTİ

Gebze'de geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan olayda, iddialara göre, Osman Sarıboğa, bir fırından aldığı ekmeğin arasına tavuk koyarak yemeye başladı. Sarıboğa, bir zaman sonra göğsünde bir ağrı hissetti. Ağrının yediği tavuğun kemiğinden kaynaklandığını düşünen Sarıboğa, ağrılarının şiddetlenerek çoğalması üstüne ailesiyle müşterek Darıca Farabi Devlet Hastanesi acil servisine gitti. Rahatsızlığının sebebi belirlenemeyen Osman Sarıboğa, Pendik'teki Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

TOMOGRAFİDE YABANCI CİSİM FARK EDİLDİ

Hastanenin acil servisine yatırılan Sarıboğa'nın tomografisi çekildi. Tomografide, yemek borusunda yabancı bir cisim olduğunu başkalık eden Yrd. Doç. Dr. Tunç Laçin, endoskopi yaptı. Endoskopi sonucunda, yabancı cismin, Sarıboğa'nın yemek borusunu delerek kalpten çıkan aort damarına saplandığı saptama edildi. Bunun üstüne ailesinden tasdik alınarak ameliyat yapılmasına karar verildi.

6 SAAT AMELİYAT VE 4 GÜN YOĞUN BAKIM

Yaklaşık 6 saat devam eden ameliyatı gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Tunç Laçin yaşanan süreci şöyle anlattı:

'Hastamız göğüs ağrısı şikayetleri ile gelmiş. Tavuk kemiği yuttuğu söylendi. Ameliyathaneden endoskopi yönetimi çıkarmaya çalıştık.Yemek borusundaki cismi gördüm, kan vardı. Bu biçimde çıkmayacağı öngörüsüne varınca, kocaman ameliyat yapmaya karar verdik. evvel yabancı cismi bulduk yemek borusu içinde. Yabancı cisim yemek borusunun art yüzünü yırtarak aort dediğimiz kalpten çıkan temel damarı da delmişti. Kalp damar cerrahisindeki arkadaşımızın yardımı ile aorttan kanı denetim altına aldık dikiş yöntemiyle. Yemek borusunu da onarım ettim. Hastamızın ameliyatı 6 saat sürdü ve 4 gün de sıkı bakım süreci oldu. Dün akşam sebebi ile hastamızı servise aldık. Hayati tehlikeyi atlattı diyebiliriz. Hastamızla konuştuğumuzda ekmeği çiğnemeden yuttuğunu öğrendik. Bu biçimde yemek borusunu parçaladıp saplandığı öğrendik. '

'ÖZEL HAZIRLANMIŞ BİR JİLET'

Göğüs Cerrehi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Laçin, daha öncelikle böyle bir vakayla karşılaşmadığını anlatım ederek: 'İlk kere karşılaştığımız bir durum, biz de şaşırdık. Bu biçimde üçgen, hususi yapılmış bir jiletin çıkarılması durumu. Fırıncılar kullanıyormuş.' dedi

'BEN KURTULDUM BAŞKALARI DAHA KÖTÜ OLABİLİR'

Ameliyat sonrası 4 gün boyunca sıkı bakımda kaldıktan sonra servise kaldırılan Osman Sarıboğa, ekmeğin içindeki jileti başkalık etmediğini belirterek: 'Fırından ekmek aldım, tavuk eti koydum. İçindeki jileti başkalık etmedim. Birkaç saat sonra keyifsiz oldum. Yutkunamamaya başladım. Tavuk kemiği diye düşündüm. Rahatsızlığım artınca hastaneye gittim. Zor bir ameliyat geçirdim. Şu anda fazla fazla iyiyim. Vatandaşların böyle konulara dikkat etmesi gerekir, ben kurtuldum başkaları daha fena olabilir' diye konuştu.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Osman Sarıboğa'nın babası Alaattin Sarıboğa savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Alaattin Sarıboğa 'Bu işin peşinde duracağım. 10 adet ekmek attın 11 kestin jilet yok. Bir bak, denetim et. Benim çocuğumu parçaladı' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar