Jeoloji mühendisleri ÇGC'yi ziyaret etti

Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Jeoloji mühendisleri ÇGC'yi ziyaret etti

Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti.

Kendileri gibi yeni seçilen ÇGC yönetimine başarılar dileyen JMO Adana Şube Başkanı Tatar, “Yerel ve ulusal basın bu ülkenin olmazsa olmazlarının başında geliyor. Toplumu her konuda aydınlatacak, bilgilendirecek tek kuruluştur. Bu yüzden ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü kavramları herkesçe benimsenmelidir. Yerel medyanın önemi göz ardı edilmemelidir. Basının şehrimizin yerel yöneticilerini, sivil toplum kuruluşlarını yönlendirici etkisi de vardır. Daha etkin ve daha güçlü olunması için örgütlü olmanın gerekliliğine inanan biriyim. Basın ve ifade özgürlüğü ile haber alma ve haber yapma özgürlüğüne karşı oluşabilecek her tür engelleme ve tehdit durumunda sizlerin örgütlülüğü hemen öne çıkmaktadır. Üye ve meslektaşlarınıza sahip çıkmanız örnek teşkil etmektedir. Elbette örgütlü toplumlar daima güçlüdür. Yıkmak daha zordur. Ne kadar örgütlüysek o kadar güçlüyüzdür. Sansürün uygulanmadığı bir dünya da yaşamak arzusuyla size ve yönetiminizdeki arkadaşlara yönetimim adına hayırlı olsun diyor, başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

ÇGC Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney ve üye Mutlu Mete’nin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, “JMO Adana Şubesinin yeni yönetimine başarılar diliyorum. Adana, Türkiye’nin en gözde coğrafyasına sahip bir şehir. Bu şehrin en güzel şekilde değerlendirilmesi için başta jeoloji mühendisleri odası olmak üzere STK’lara büyük görevler düşüyor. Şehrimizdeki yapılaşmanın daha sağlıklı olması için, zemin etüdünün daha dikkatli yapılması için özellikle belediyelerimizi uyarıcı yönde rol almanızı temenni ediyorum. Şehrimizdeki birçok yapılaşma dere yataklarına yapılmıştır. Bu tehlikenin önüne geçilmesi için deprem riski olan bölgelerde yapılaşmanın yapılmaması, bu alanların yeşil alan olarak ayrılması açısından özellikle sizin gibi ilgili odaların görüş birliği sağlayarak mücadele vermenizi arzuluyoruz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar