Jennions: Mühendislik, dünyanın değişiminde öncü rol oynuyor

İngiltere’nin Cranfield Üniversitesi’nde Araç Sağlık Yönetim Sistemleri (IVHM) Merkez Müdürü Prof.

Google Haberlere Abone ol
Jennions: Mühendislik, dünyanın değişiminde öncü rol oynuyor

İngiltere’nin Cranfield Üniversitesi’nde Araç Sağlık Yönetim Sistemleri (IVHM) Merkez Müdürü Prof. Dr. Ian K. Jennions, mühendisliğin dünyanın değişiminde öncü rol oynadığını, mühendis olmak isteyen öğrencilerin büyük düşünmesini, global seviyedeki çok milletli şirketleri hedefleyerek bu değişime katkı sağlamasını istedi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Endüstri Mühendisliği öğrenci kulübü tarafından organize edilen seminerde, şuan üniversite öğrencisi olanların kariyerlerinin sonlarına doğru nasıl bir toplumda yaşayacakları, kullanılan teknolojiler ışığında toplumun son 40 yılda yaşadığı değişim gibi konular irdelendi.

Seminere konuşmacı olarak katılan, yaklaşık 40 yılını Rolls-Royce, General Electric ve Alstom gibi global mühendislik şirketlerinde geçirmiş olan Prof. Jennions, toplumda yaşanan bu değişimi mühendislik perspektifinden değerlendirdi. Prof. Jennions öğrencilerin bu değişimi göze alarak, gelecek için oldukça açık fikirli, farklı düşünebilen ve büyük hedeflerle kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini belirtti.

K. Jennions, mühendisliğin dünyanın değişiminde öncü rol oynadığını vurguladığı konuşmasında öğrencilerin küçük düşünmemesi, global seviyedeki çok milletli şirketleri hedefleyerek bu değişime katkıda bulunmalarını tavsiye etti. Kariyerinin son 6 senesinde Cranfield Üniversitesi’nde IVHM merkez müdürü olarak görev alan Prof. Jennions, üniversite ile sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için çalışmalarda bulunuyor. Tecrübeli hoca, sanayi-üniversite işbirliğinin gerçekleşmesinin zor olduğunu, ancak başarıldığında hayal dahi edilemeyen faydalar doğurabileceğini hatırlattı.

UAÜ İLE İŞBİRLİĞİ PROJESİ

    Uluslararası Antalya Üniversitesi ile iş birliklerine açık olduklarını söyleyen Prof. Jennions, kağıt üzerinde kalan anlaşmalardan ziyade her 2 taraf için de fayda sağlayan işbirliğinin devamlı ve etkili olacağını söyledi. Cranfield Üniversitesi’ndeki IVHM Merkezi; Boeing, Rolls-Royce, Alstom, BAE Systems, Thales, Meggitt gibi global şirketlerin araç sağlık sistemleriyle ilgili ihtiyaçlarını karşılamak üzere Ar-Ge çalışmaları yapıyor. CİHAN

Yorumlar