Japonya'daki Türk dernekleri Suriyeli mültecilere 1 TIR yardım gönderdi

Japonya'da hizmet veren yerel Türk dernekleri, Türk Kültür Merkezi ile birlikte Japonya'daki hayırseverlerden topladıkları yardımları Suriyeli mültecilere ulaştırmak için Türkiye'ye gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Japonya'daki Türk dernekleri Suriyeli mültecilere 1 TIR yardım gönderdi

Japonya'da hizmet veren yerel Türk dernekleri, Türk Kültür Merkezi ile birlikte Japonya'daki hayırseverlerden topladıkları yardımları Suriyeli mültecilere ulaştırmak için Türkiye'ye gönderdi. Battaniyeden havluya, çocuk giyiminden yetişkin giyimine 30 ton ve 77 bin dolarlık malzeme, havayoluyla Türkiye'ye getirildikten sonra bir TIR ile Adana'ya ulaştırıldı. Yardım malzemeleri ile birlikte Adana'ya gelen Japon gazeteciler de yardımları kendi elleriyle Suriyelilere dağıttı.

Japon Kyodo News Haber Ajansı İstanbul muhabiri Aki Yasou Kankılıç, Japonya'da 2 sene önce meydana gelen depremden sonra tüm Türkiye'den yardımlar gittiğini hatırlatarak, bu yardımların da vefa göstergesi olduğunu söyledi. Japonların, Türkiye'deki Suriyeli mültecilere yardım etmek istediklerini anlatan Kankılıç, "Japonya'da Maiko Sato hanımın yönettiği bir kuruluş var. O kuruluş Türkiye Kültür Merkezi ve Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Suriyelilere yardım gönderdi. Ben de bunu haber yapmak için geldim. Burada Japonya'dan gelen yardım malzemelerini eline alıp sevinen Suriyelileri görmek benim için de çok güzel oldu. Japonların yardım malzemelerinin burada yararlı olduğunu görmek mutlu etti." dedi. Japonya'da gelen yardımın hem vefa hem de yardım etme duygusunun etkin olduğunu vurgulayan Kankılıç, "Birkaç senedir hem Japonya-Türkiye ilişkileri hep böyle birbiriyle yardımlaşarak ilerlediği için hem de yardıma muhtaçlara yardım etme duygusu nedeniyle bu yardım yapıldı. Buna Kimse Yok Mu Derneği, Türk Kültür Merkezi ve Türkler aracılık ettiler. Suriyelilerin eline ulaştığını görmek beni memnun etti. Bu sefer 30 ton yardım geldi, koli olarak bin 200 koli. Para değeri olarak da 77 bin dolar." dedi.

KİMSE YOK MU, SURİYELİLERE 57 MİLYON TL'LİK YARDIM YAPTI

Kimse Yok Mu Derneği Şubeler ve Yurtiçi Yardımlar Koordinatörü Emin Çalhanoğlu ise dernek olarak Suriyeli mültecilere yardımların yaklaşık 3 yıldır devam ettiğini söyledi. Bugün de Japonya'dan gönderilen yardımları Suriyeli mültecilere dağıttıklarını vurgulayan Çalhanoğlu, "Japonya'daki tusunami sonrası derneğimiz oraya farklı zamanlarda yardımlar göndermişti. Orada bulunan yereldeki dernekler, oradaki Türk Kültür Merkezi ile birlikte depremden zarar görenler bilmukabil olması münasebetiyle orada topladıkları yardımları derneğimiz üzerinden buradaki Suriyeli mültecilere ulaştırmak istediklerini belirttiler. Oradan buraya ağırlıklı olarak çocuk, bebek kıyafetleri, battaniyesinden havlusuna kadar yine anne babaların giyebilecekleri giyecek malzemelerinden oluşan bir TIR bir yardım malzemesini bugün burada ulaştırmak için bulunuyoruz. Bu zamana kadar toplamda Suriyeli mültecilerle alakalı 100 binin üstünde insana yardım ulaştırdı derneğimiz. Parasal olarak da 57 milyon TL'lik bir yardımımız oldu." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar