Japon turistin cinayet sanığına ağırlaştırılmış müebbet

Nevşehir Göreme'de 9 Eylül'de Zemi Vadisi’ni ziyaret eden Mai Kurıhara'yı (22) öldürdüğü ve arkadaşı Hoshie Teramatsu'yu da (22) yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Fatih Uyar’a (23) Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nce ağırlaştırılmış müebbet hapis c.

Google Haberlere Abone ol
Japon turistin cinayet sanığına ağırlaştırılmış müebbet

Nevşehir Göreme'de 9 Eylül'de Zemi Vadisi’ni ziyaret eden Mai Kurıhara'yı (22) öldürdüğü ve arkadaşı Hoshie Teramatsu'yu da (22) yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Fatih Uyar’a (23) Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 93 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde öğleden sonra yapılan duruşmaya tutuklu sanık Fatih Uyar, avukatı Ayhan Şahin ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Hülya Yazar Günay katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar avukatı Hülya Yazar Günay, sanık Fatih Uyar’ın kendisine ait olduğu belirtilen suçların tamamından cezalandırılmasını talep etti.

Fatih Uyar, mahkemede yine kendisine isnat edilen tüm suçlamaları reddetti ve suçsuz olduğunu, adaletin yerini bulmasını istediğini söyledi. Mahkeme başkanının son sözünü sorduğu tutuklu sanık Fatih Uyar, "Ben suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Söyleyecek başka sözüm yok. Gerçek suçlunun bulunmasını ve adaletin yerine gelmesini istiyorum." dedi.

Mahkeme başkanı, davayla ilgili araştırılacak bir husus kalmadığını belirterek, Mai Kurkiharac’ı kasten öldürmeye yönelik eylem suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, cinsel saldırı eylemi açısından 11 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma eyleminden dolayı 12 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, nitelikli yağma suçundan 12 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Ayrıca olaydan yaralı kurtulan Japon turist Hoshie Teramatsu’ya yönelik kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıl hapis cezası, cinsel saldırı suçundan 15 yıl hapis cezası, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma eylemi açısından 12 yıl, nitelikli yağma suçundan 12 yıl hapis cezası ile cezalandırılması olmak üzere toplam 93 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Sanık Fatih Uyar’ın babası Mustafa Uyar davanın sonucunun belli olmasından sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Adalet yerini bulsun. Japon ve Türk hükümetlerine söylüyorum, cezayı veren hakim ve savcıya da söylüyorum. Gerçek suçluyu bulsunlar. Oğlum kesinlikle suçsuzdur.” diye konuştu.

Kültür, doğa, peribacaları ve manzara turizmi ile dünyaca ünlü Kapadokya bölgesini gezmek için Türkiye’ye gelen Japon turistler Mai Kurihara ile Hoshie Teramatsu, 9 Eylül 2013 tarihinde Nevşehir’in Göreme beldesindeki Zemi Vadisi’nde bıçaklı saldırıya uğramıştı. Olay sonrasında Mai Kurihara ölmüş, arkadaşı Hoshie Teramatsu ise ağır yaralanmıştı. Teramatsu, kaldırıldığı Nevşehir İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak ile 19 Eylül 2013 günü Japonya’ya gönderilmişti. Güvenlik güçleri yaptıkları araştırmalar sonrasında ilk olarak M.V.D. yakalanmış ve mahkemece tutuklanarak Nevşehir E Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti. Sonrasında ise Fatih Uyar olayın asıl faili olarak yakalanınca suçsuz olduğu anlaşılan M.V.D. serbest bırakılmıştı. CİHAN

Yorumlar