Japon Prenses Akiko, Baştentte konser dinledi

Japon Altes Prenses Akiko, Altes Prens Tomohito anısına Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Ankara’da verilen konseri dinledi.Prenses Akiko, konser öncesi kendisini Türkiye’ye davet eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile...

Google Haberlere Abone ol
Japon Prenses Akiko, Baştentte konser dinledi

Japon Altes Prenses Akiko, Altes Prens Tomohito anısına Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Ankara’da verilen konseri dinledi.

Prenses Akiko, konser öncesi kendisini Türkiye’ye davet eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile görüştü. Konuk pransese, Bakan Çelik tarafından 1890 yılında Kuşimoto açıklarında batan Ertuğrul Fırkateyni'ne, batışın ardından yaşanan anlara, fırkateyndeki ekibe yardımcı olan Japon yetkilileri ve halkına ait fotoğraflardan oluşan bir albüm armağan edildi.

Pransas Akiko ile Bakan Çelik daha sonra Şef Yoshiyuki Kozu ve Burak Tüzün'ün yönettiği orkestranın sunumuyla, Mikasa'nın sevdiği eserleri dinledi.

Solistler Nobuko Takahashi, Kiyomi İshigaki ve Yuko Mifune'nin sahne aldığı konserin konzertmeisterliğini Bilgehan Erten yaptı.

"Joaquin Rodrigo, Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, Saint Preux, George Gershwin ve Ulvi Cemal Erkin" den eserler seslendiren konserde, Japon arp sanatçısı Kiyomi İshigaki de performans sundu. CİHAN

Yorumlar