Japon Kimse Yok Mu gönüllüleri, Suriyeli mültecilere yardım eli uzattı

Dünyanın dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren Kimse Yok Mu Derneği, gönüllüleri sayesinde dostluk köprüleri kurmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Japon Kimse Yok Mu gönüllüleri, Suriyeli mültecilere yardım eli uzattı

Dünyanın dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren Kimse Yok Mu Derneği, gönüllüleri sayesinde dostluk köprüleri kurmaya devam ediyor. Japonya’dan gelen üniversite öğrencisi Kimse Yok Mu gönüllüleri, Suriyeli mülteci öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Japonya’da Tokyo merkezli eğitim veren Meiji Gakvin Üniversitesi öğrencileri ve öğretmenleri, Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile gönüllü olarak Türkiye’deki Suriyeli mültecilere kitap ve kırtasiye yardımında bulundu. Zeytinburnu’nda Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okula giden 15 kişilik Japon öğrenci grubu ve öğretmenleri, burada çocuklara kırtasiye yardımında bulundu. Yardım kolilerini sınıflara taşıyan Japon öğrenciler, Suriyeli çocuklarla birebir ilgilendi. Kimse Yok Mu derneğinin organize ettiği yardımda yer alan Japon öğrenciler, Suriyeli öğrencilere yardım etmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Yapılan yardımların ardından Japon öğrenciler yanlarında getirdikleri çeşitli kağıtları Suriyeli çocuklara dağıtarak birlikte geleneksek Japon kağıt katlama sanatı olan origami etkinliği yaptılar. Suriyeli öğrencilere kağıtları katlamayı gösteren Japon öğrenciler birlikte kağıttan gemi yaptılar. Yardımların ardından Japon öğrenciler geleneksel kıyafetlerini giyerek Suriyeli çocuklara bir de sürpriz gerçekleştirdi. Geleneksel oyunlarını sergileyen Japon öğrenciler daha sonra Suriyeli çocukları da aralarına aldı. Birlikte dans gösteri yapan öğrenciler uzun süre birbirlerini alkışladı.

Yardım gönüllüsü olarak Japonya’dan gelen Ayano İnoue, Türkiye’ye ilk kez geldiğini söyledi. Birçok ülkeye gittiğini anlatan İnoue, “Şimdiye kadar görmediğim derecede insanların sıcakkanlı olduklarını gördüm. Suriyeli mültecilerde çok büyük bir ıstırap sonucunda buraya gelmiş olmalarına rağmen yüzlerindeki güler yüzü görmek çok güzeldi. Onlarla birlikte vakit geçirmekte çok keyifliydi.” dedi.

Daha önce ülkesinde yardım faaliyetlerine katıldığını anlatan Geng Ki, “Burada çocuklarla iç içe olup destek verebildiğim için çok memnun oldum. Çocukların yüzünü görerek yardımları ulaştırmamız beni bu çok etkiledi.” diye konuştu.

Japon öğrencilerden Akito Sakayi ise duygularını şöyle dile getirdi: “Buraya gelmeden önce Suriyeli mültecilerin çok zor şartlar altında yaşadıklarını düşünmüştüm fakat buraya gelince Kimse Yok Mu Derneğinin desteğiyle İstanbul’da öğrenim gördüklerini ve daha güzel şartlar altında yaşadıklarını gördüm. Bende burada bu yardımlara destek verebildiğim için çok mutluyum. Çocukların burada yüzleri gülüyor.” Yapılan yardımlardan dolayı mutlu olduklarını anlatan Suriyeli öğrenci Salih Akha, memnuniyetini Japon öğrencilerle kucaklaşarak gösterdi. Akha, yardımlar için Japonya’dan gelen hayırseverlere teşekkür etti.

Kimse Yok Mu Derneği’nin yardım faaliyetine öğrencileriyle birlikte katılan Meiji Gakvin Üniversitesi’nden Prof. Katsuhiro Harada, Türkiye ve Japonya’nın çok uzun bir dostluğunun olduğunu söyledi. Kendisinin üniversitenin gönüllü heyetinin başkanı olduğunu aktaran Prof. Harada, “3 yıl önce Japonya’daki felakette, depremde Kimse Yok Mu Japonya’daydı ve bu bizi çok etkilemişti. Bizde bunun karşılığında bu ülkeye gelmek burada bulunmak Kimse Yok Mu Derneği’ni tanımak ve faaliyetlerinde bulunmak istedik. Bunu geleneksel bir hale getirerek Japonya ve Türkiye arasındaki faaliyetlerimizi burada devam ettirmek istiyoruz. Geldiğimizde bu vesile ile Suriyeli mültecilerin olduğunu ve onlara da bu şekilde ulaşacağımızı gördük ve bugünde buradayız onlara yardımları ulaştırdık.” şeklinde konuştu.

Öğrencileriyle birlikte daha önce Suriyeli mültecilere yapılan kıyafet yardımında çalıştıklarını kaydeden Prof. Harada, şöyle devam etti: “Onların kıyafetlerinin seçilmesi, paketlenmesi ve ulaştırılmasında görev aldık. Ayrıca öğrencilerimiz, Kimse Yok Mu Derneği’ne bağışlanan kıyafetlerin düzenlenmesinde, istiflenmesinde çalıştı. Yine bir grup öğrencilerimiz de kermes faaliyetleri için hazırlanan havlular ve el işi şeyler ile uğraştılar, hazırladılar. Bu gün sabah buraya geldik ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere ulaştırdık. Onlara Japon kültüründen de bir şeyler göstereceğiz.” CİHAN

Yorumlar