Japon devlet televizyonu Akkuyu’da belgesel çekti

Japon devlet televizyonu NHK, Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan Akkuyu NGS projesini konu alan belgesel çekimi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Japon devlet televizyonu Akkuyu’da belgesel çekti

Japon devlet televizyonu NHK, Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan Akkuyu NGS projesini konu alan belgesel çekimi yaptı. ‘NHK Special’ adında, ekonomisi gelişmekte olan dünya ülkelerinin enerji kaynaklarına ilişkin belgesel hazırlayan Japon devlet televizyonu NHK, Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından 20 milyar dolarlık yatırımla Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan Akkuyu NGS projesini konu aldı.

2014 yılının Mayıs ve Haziran ayında yayınlanacak olan belgeselin Türkiye ayağındaki çekimleri, Akkuyu NGS’nin projesinin hayata geçirileceği Büyükeceli beldesinde yapıldı. NHK Türkiye Temsilcisi Aki Yasuo Kankılıç, program prodüktörü Yoshito Uematsu, kameraman Shigeyuki Matsukı ve ses uzmanı Shinji Sako’dan oluşan ekip, Büyükeceli beldesi ve çevresinde çekimler gerçekleştirdi.
Sipahili köy kahvesinde başlayan çekimlere, yöre halkı büyük ilgi gösterdi. Akkuyu NGS A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı projeyle ilgili yöre halkına
bilgiler verdi. Sarıcı yapılması planlanan nükleer santrale ilişkin yöre halkının düşüncelerinin de konu alındığı belgesel çekimlerinde, santralle birlikte bölgenin gelişeceğini ve refah düzeyinin artacağını vurguladı.

"Doğa ile Nükleer Santral – Dostça Komşuluk" konulu fantastica 2013 yarışmasında birinci olan Cennet Cansel Uğran’ın evinde devam eden çekimlerde, bölge halkının yaşam koşulları gözlemlenerek belgesel için kayıta alındı.
CİHAN

Yorumlar