Japon Büyükelçiliği'nden Van Asya Arama Kurtarma Ekibi'ne malzeme desteği

Kimse Yok Mu Derneği Van Şubesi Asya Arama Kurtarma ekibine Japon Büyükelçiliği'nden destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
Japon Büyükelçiliği'nden Van Asya Arama Kurtarma Ekibi'ne malzeme desteği

Kimse Yok Mu Derneği Van Şubesi Asya Arama Kurtarma ekibine Japon Büyükelçiliği'nden destek geldi. Büyükelçilik, Asya Arama Kurtarma Van ekibine olası bir afette ihtiyaç duyulacak araç gereçlerin tamamını hibe etti.

Daha çok sosyal ve ekonomik yardımlarıyla öne çıkan Kimse Yok Mu, 2011 yılının ilk yarısında, yardım organizasyonlarında yeniden yapılanmaya giderek, afet sonrası acil yardımlar konusunda daha etkin olma yolunda önemli adımlar attı. Bu kapsamda Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Konya, kayseri, Afyon, Samsun, Van, Sakarya, Kocaeli, Bursa ve Erzurum’da aralarında doktor, mühendis, muhasebeci gibi farklı mesleklerden gelen gönüllülerin yer aldığı Asya ekipleri oluşturuldu.

Bunlarla birlikte Kimse Yok Mu Derneği Van Şubesi bünyesinde de ASYA arama kurtarma birimi kuruldu. Asya biriminde 20 gönüllü faaliyetlerine başladıklarını söyleyen Kimse Yok Mu Van Şubesi Başkanı Zekeriya Cerit, ilk eğitimi ise temel malzemelerin kullanılması yönünde aldıklarını söyledi.

Kurulan ve faaliyetlerine başlayan Asya Van şubesine Japonya Büyükelçiliği malzeme olarak proje kapsamında destek verdiğini ifade eden Cerit, Proje kapsamında arama kurtarma biriminde olması gereken malzemelerin tamamına yakını proje kapsamında hibe edildiğini söyledi. Cerit, malzeme yardımından dolayı Japonya Büyükelçiliği'ne teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar