Jandarmanın kaçakçılık operasyonunda 4 kamu görevlisine gözaltı

Gaziantep’te jandarma tarafından düzenlenen operasyonda sınır hattından temin edilen kaçak sigara, çay ve fıstığı piyasaya sürüp haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 5 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Jandarmanın kaçakçılık operasyonunda 4 kamu görevlisine gözaltı

Gaziantep’te jandarma tarafından düzenlenen operasyonda sınır hattından temin edilen kaçak sigara, çay ve fıstığı piyasaya sürüp haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 5 kişi tutuklandı. Operasyon kapsamında 4’ü kamu görevlisi 21 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. 3’ü Suriyeli 4 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı’na ait bir soruşturma dosyası ile ilgili olarak Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sürdürülen 5 aylık takip sonrasında, örgütlü olarak Karkamış’ta sınır hattından temin edilen kaçak sigaraların Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Gaziantep’te piyasaya sürülüp, haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda da bugüne kadar 5 kişi tutuklandı; 69 bin 180 paket kaçak sigara, 118 kilo kaçak çay ve 50 kilo kaçak fıstık ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından, 174 jandarma ve 41 de emniyet personelinin katılımıyla 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nda tanımlanan hapis cezasını gerektiren suçlar ve rüşvet suçlarını işledikleri tespit edilen 22 şahsın yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Gaziantep il merkezi ile Nizip ve Karkamış ilçelerinde tespit edilen 24 ayrı noktada düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucu, 4’ü kamu görevlisi toplam 21 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 3’ü Suriye uyruklu olmak üzere 4 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

Operasyonda bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, yakalanan şüphelilerin hakkında bugüne kadar uyuşturucu ticareti, kasten adam yaralama, resmi belgede sahtecilik, ev ve işyerinden hırsızlık, dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak gibi çeşitli suçlardan toplam 27 adli işlem uygulandığı tespit edildi. CİHAN

Yorumlar