Jandarmanın eroin operasyonu kamerada

Jandarma tarafından İstanbul'un 4 ilçesinde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda, yaklaşık 10 kilo eroin ile çeşitli miktarlarda uyuşturucu ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Jandarmanın eroin operasyonu kamerada

Jandarma tarafından İstanbul'un 4 ilçesinde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda, yaklaşık 10 kilo eroin ile çeşitli miktarlarda uyuşturucu ele geçirildi. 10 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlar jandarma kamerası tarafından da an be an kaydedildi.

Uyuşturucu zanlılarına yönelik takibi ilk olarak Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri başlattı. Geçen yılın Eylül ayında savcılık talimatıyla başlatılan soruşturmada örgütlü olarak uyuşturucu ticareti yapıldığı tespit edilince operasyon genişletildi. Keşan Cumhuriyet Savcılığı'nın koordine ettiği soruşturma kapsamında 12 ara operasyon yapan jandarma ekipleri 17 şüpheli ile birlikte toplam 26 kilo 554 gram eroin ele geçirdi. Gözaltına alınan şüphelilerden 11'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturulan şüphelilerin İstanbul ile de bağlantılarının belirlenmesi üzerine, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı devreye girdi. Edirne jandarmasının paylaştığı bilgiler ile soruşturmaya hız veren İstanbul ekipleri yeni yılın ilk günlerinde Fatih, Esenyurt, Avcılar ve Bahçelievler'de operasyon kararı aldı. Eş zamanlı hareket eden jandarma timleri, belirlenen adreslere giderek aramalar yaptı. Aramalarda paketlenmiş halde 9 kilo 749 gram eroin, 2 gram kokain, 2 gram bonzai ve 4 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 8 kişi'den 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

2013 yılının Eylül ayında Edirne'de başlayan operasyonların İstanbul ayağı da dahil olmak üzere bugüne kadar toplam tutuklu sayısının 15'e ulaştığı belirtildi.
CİHAN

Yorumlar