Jandarma’nın 175.'ci kuruluş yıldönümü kutlandı

Jandarma’nın 175’inci kuruluş yıldönümü Amasya İl Jandarma Komutanlığı’nın Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Kutlama programında konuşan Amasya Valisi İbrahim Halil...

Google Haberlere Abone ol
Jandarma’nın 175.'ci kuruluş yıldönümü kutlandı

Jandarma’nın 175’inci kuruluş yıldönümü Amasya İl Jandarma Komutanlığı’nın Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlama programında konuşan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Son derece zor ama yüksek özverili sorumluluk duygusu ile Jandarma teşkilatının mensupları mesai kavramı gözetmeksizin bu kutsal vazifeyi her zaman en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmışlardır. Devletimizin sevgi ve şefkat eli gülen yüzü olmuşlardır. Teknolojik değişimi ve gelişmeleri takip ederek suçu önleme konusunda son derece başarılılar. Suçu önlemeye yönelik çok önemli projelere de imza atan önemli bir teşkilatımızdır. Bu kutsal ve zor vazifeyi yerine getirirken bu uğurda şehit düşen bütün Jandarma teşkilatına Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize minnetlerimizi tekrarlıyorum.” dedi.

Amasya İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu ise “175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır.” dedi. Albay Ağaoğlu, “Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında vardır. Ülkemizin her noktasından gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program protokol üyelerinin jandarmayı tanıtıcı stantları gezmesi ve ikramların ardından sona erdi. CİHAN

Yorumlar