Jandarmanın 175. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı

Jandarma Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi Yozgat’ta da düzenlenen törenle kutlandı. Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene; Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı...

Google Haberlere Abone ol
Jandarmanın 175. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı

Jandarma Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi Yozgat’ta da düzenlenen törenle kutlandı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene; Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Kazım Arslan, daire müdürleri, şehit ve gazi yakınları ile askeri personel katıldı.

İl Jandarma ve Garnizon Komutan Albay Recep Yalçınkaya, törende yaptığı açılış konuşmasında mazisi başarılarla dolu 175 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşundan bugüne yüce Türk milletinin engin sevisi ve güvenine mazhar olduğunu söyledi. Albay Yalçınkaya,"Jandarma, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması milletimizin huzur ve güveniyle kamu düzenin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır.” dedi. .

Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin’de, jandarmanın ülke genelinde halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması yönünde çalışan köklü kurumlardan birisi olduğunu vurguladı. Şahin, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli bir parçası olan Jandarma, emniyet teşkilatımızla birlikte iç güvenliğimizin teminatıdır. Kurulduğu günden bugüne görev ve sorumluluklarını üstün bir hizmet anlayışı ve başarı ile yerine getiren jandarma, milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuştur. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması toplumunuzun huzur ve güveni ile kamu düzeninin sağlanması ile herkesin takdirini kazanan Jandarmamızın 175’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Jandarmanın uyuşturucu arama, iz sürme ve bomba arama köpeklerinin yaptığı gösteriler izleyenlerin beğenisini topladı. Program, askerlerin tören geçişi ve jandarmanın kullandığı silah ve diğer cihatların tanıtımının ardandan düzenlenen kokteylle son buldu.

CİHAN

Yorumlar